אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
25 פעילי טרור של הג'יהאד האסלאמי נעצרו
בימים האחרונים נעצרו ברחבי יהודה ושומרון 25 פעילי טרור המשויכים לארגון הג'יהאד האסלאמי. הכוחות ימשיכו לפעול לסיכול כל ניסיון של גורמי טרור לקדם פיגועים כנגד אזרחי מדינת ישראל
כחלק מהמערכה הכוללות למול ארגון הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני, בימים האחרונים בפעילות משותפת של שב"כ, צה"ל ומג"ב נעצרו ברחבי יהודה ושומרון 25 פעילי טרור המשויכים לארגון.
חלק מאנשי הגא"פ שנעצרו היו מגויסיו של טארק עז אל-אדין, בכיר הגא"פ שסוכל בתחילת המבצע, אשר היה ממחוללי הטרור באיו"ש ואכוון מרצועת עזה עשרות חוליות טרור לביצוע פיגועים.
הפעילים הבולטים שנעצרו: אחמד אבו נצר, בן 60, תושב כפר נעמה, מבכירי הגא"פ בגזרה אשר עמד בקשר עם מאכוונים ברצועת עזה. האדי נזאל, בן 21, תושב קבאטיה, עמד בקשר עם בכיר הגא"פ טארק עז אל-אדין.
עלאא אבו עאדא, בן 30 וסאגי עטיה, בן 35, תושבי כפר נעמה, בעלי קשרים לרצועת עזה. אחמד בריוש, בן 38, תושב דורא. העצורים הועברו לחקירת שב"כ.
משב"כ וצה"ל נמסר כי הכוחות ימשיכו לפעול לסיכול כל ניסיון של גורמי טרור לקדם פיגועים כנגד אזרחי מדינת ישראל.
