ענבר טויזר: "באשר לחברה הערבית בישראל - אני מבקש לשוב ולהדגיש: אסור להכפיש ציבור שלם. היזהרו מהכללות", אמר הרצוג. "אני מכבד מאוד את החברה הערבית בישראל, אני מוקיר את תרומתה למדינה בכל תחומי החיים ואת רצונה להשתלב. זהו דבר מבורך. אני מוקיע גסות רוח וביטויים גזעניים ששמענו לאחרונה. אין לכך מקום כלפי אף ציבור בישראל"
מצרים פנתה לבית הנשיא בעקבות דרשה שמסר מרן ראש הישיבה
דברים שכביכול נאמרו בשמו של מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין, עוררו זעם במצרים ברשתות החברתיות הערביות. לאחר שהדברים שהוצאו מהקשרם והמצרים פנו לבית הנשיא. בבית הרב הוציאו הבהרה בערבית ובאנגלית
אירוע חריג מאוד, בית מרן ראש הישיבה הגרי"ג גרשון אדלשטיין הוציא הודעת הבהרה בערבית בעקבות הסערה במצרים: "עיוותו את דבריו המקוריים של הרב שהצביע על כך שמצרים נמצאת ביחסי שלום עם ישראל. זאת בושה שיש מי שמשתמש במילותיו של הרב לשם הסתה ושקרים".
האירוע התרחש לאחר נאום של ראש הישיבה, שעורר זעם במצרים בעקבות הצהרות שיוחסו לו בשעות האחרונות ברשתות החברתיות הערביות, לפיהן מצרים עומדת בראש האומות ששונאות את היהודים ויש לשים קץ לכל אויבי ישראל, דברים שהוצאו מהקשרם. בבית הרב הוציאו הבהרה בערבית ובאנגלית.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי המצרים פנו לבית הנשיא כדי לקבל הבהרה לדברים, ובית הרב הוציא הבהרה לדברים בערבית ובאנגלית. עקיבא ווייס דיווח ב'כאן חדשות' כי גורמים ביטחוניים היו מעורבים בהוצאת ההבהרה של בית הרב בערבית.
