ארי קלמן: יו״ר ש״ס הרב אריה דרעי בתגובה לטענות בן גביר כאילו ש״ס לא תמכה בפיטורי היועמ״שית: ״איתמר, שקר שחוזרים עליו שוב ושוב לא הופך לאמת. הוא נשאר שקר. אנחנו תמכנו בפיטורי היועמ״שית האנרכיסטית מהיום הראשון, דרשנו את פיטוריה וכל חברי סיעת ש״ס חתמו על הדרישה הזו. ומה פשר ההתחמקות למיארה? היא כבר מפוטרת שנה. אתה השר הממונה על המשטרה, ואתה נושא באחריות. מי שהפעיל הבוקר אלימות קשה אינו היועמ״שית, אלא השוטרים הכפופים לך״.
התן נשך את האזרח: משרד הבריאות באזהרה
תן נגוע בכלבת נמצא בחמדיה במועצה האזורית עמק המעיינות | אדם אחד ננשך על ידי התן והופנה לקבלת טיפול רפואי, מצבו טוב
אתמול (שלישי) התקבלה הודעה על תן נגוע בכלבת שנמצא בחמדיה שבמועצה האזורית עמק המעיינות. אדם אחד ננשך על ידי התן והופנה לקבלת טיפול רפואי, מצבו טוב.
משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע באזור האירוע עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט, בין התאריכים 8.5.2023 עד 25.5.2023 כולל, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות עפולה, טלפון 04-6099000, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו, על מנת לשקול מתן טיפול מונע. לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית חולים.
הורים לילדים מתבקשים לברר עם ילדיהם, אם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות בדחיפות. בעלי חיות מחמד מתבקשים ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, לצורך וידוא מצב חיסונם.
משרד הבריאות מזכיר שוב למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מיידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת.
