אברהם פריינד: דגל התורה: הערב בבית דגל התורה בבני ברק התקיימה ישיבת התנעה והיערכות לקראת הבחירות, בהשתתפות מועמדי הרשימה: יו"ר יהדות התורה ח"כ יעקב אשר, ח"כ יצחק פינדרוס, משה רוזנטל, יהודה ויספיש, דוד זלץ, דוד אוחנה ואליהו ברוכי. בישיבה השתתפו: יו"ר תנועת דגל התורה ח"כ משה גפני, חבר ההנהלה ח"כ אורי מקלב, יצחק רייך, מנהל המחלקה המוניציפאלית מנחם שפירא ומנהל המפלגה משה שיפמן.
נתניהו חשף: כך נערך צה"ל להתמודד עם ערביי ישראל במלחמה
ראש הממשלה התייחס בישיבה סגורה של ועדת חוץ וביטחון לתרחיש בו ערבים ישראלים יצטרפו ללחימה בזמן מערכה רב-זירתית. ואמר כי צה"ל מתכונן לכך: "10 גדודים מתאמנים על הדבר הזה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו נשאל בועדת חוץ וביטחון של הכנסת מה היה המענה הביטחוני לתרחיש בו ערביי ישראל מצטרפים למערכה בזמן מלחמה נגד מדינת ישראל, והשיב כי מדובר בתרחיש אליו מתאמנים בצה"ל, במסגרת ההיערכות למערכה רב-זירתית.
ביומן הבוקר בכאן רשת ב נחשף כי נתניהו התייחס לאפשרות בישיבה סגורה של ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, ואף אמר כי ישנם גדודים של צה"ל שמתאמנים כדי לתת מענה לאיום.
על פי הפרסום, למרות שבסקירה המקורית שערך נתניהו הנושא לא עלה, בשלב השאלות של חברי הכנסת נשאל ראש הממשלה האם ישנה מוכנות למלחמה כוללת בכמה זירות, שתכלול בתוכה גם לוחמה מצד חלקים מערביי ישראל.
ראש הממשלה ענה בתגובה שבצבא בהחלט מתייחסים לזה ולוקחים אפשרות שכזו בחשבון וגם נערכים לקראתה. "צה"ל מתכונן לזה", אמר נתניהו, "יש עשרה גדודים צבאיים שמתאמנים על הדבר הזה. זה אמנם עדיין לא מספיק, אבל הם נערכים ליום הזה בדיוק. מכינים אותם עבור הדבר הזה".
