אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
שגריר ארה"ב לא מאמין שנתניהו יקדם באופן חד צדדי את הרפורמה
שגריר ארה"ב בישראל טום נידס נאם באירוע בזום של ארגון יהודי, הוא הביע אופטימיות שנתניהו לא יקדם את הרפורמה המשפטית בגרסה המלאה
קצת לפני שהוא מסיים את תפקידו כשגריר ארה"ב בישראל, טום ניידס בהתערבות בוטה נוספת, אמר שהוא לא מאמין שנתניהו יקדם באופן חד צדדי את כל הפורמה המשפטית.
"אני לא מאמין שהם הולכים לעשות את כל החקיקה הזו באופן חד צדדי. אני לא מאמין שזה יקרה. אני חושב שהתגובה כאן תהיה די דרמטית", אמר נידס במהלך אירוע מקוון שאורגן על ידי המועצה היהודית הדמוקרטית של אמריקה.
ניידס המשיך וטען כי הרפורמה "מעולם לא היתה המטרה העיקרית של ראש הממשלה, אך כעת לשותפיו בקואליציה יש מטרה אחרת", אבל נתניהו מעוניין יותר במאבק באיראן ובהסגת הסכם נורמליזציה עם סעודיה".
ניידס התייחס עוד לנורמליזציה הפוטנציאלית של ישראל עם סעודיה, ואמר כי "זה מאוד מסובך" ו"לא כל כך פשוט". עם זאת, הוא ציין כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן "מוכן לנסות לראות אם יש הזדמנות לעשות זאת".
