יניר קוזין: נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל: ״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי חיים הרצוג, אינני יכול שלא לראות לנגד עיני את צוואתו, בדמות המאבק הנחרץ שלו, נגד כל סוג של אלימות. התופעות המחרידות שראינו אמש, הן כבר הרבה מעבר לאלימות, רק לפני שבוע דיברתי כאן על ההתבהמות שמאיימת על חיינו והנה עוד דוגמא לכך. הטלת אימה על סמל שלטון, שופט בבית המשפט העליון, התקפה ישירה על ביתו ועל משפחתו - תופעות מסוכנות ומחרידות שעל כולנו להוקיע במלוא החומרה. הפורעים הקיצוניים הללו, שתקפו אמש את ביתו של השופט סולברג ומשפחתו, מבקשים להביא אותנו למצב שבו – "לית דין ולית דיין" ואיש הישר בעיניו יעשה. זוהי איננה פגיעה באדם, זהו איום ישיר על חיינו כאן. לא משנה מאיזו דעה או תפיסת עולם. אנחנו כפסע לפני אסון, ואנחנו מוכרחים לעצור. התופעות הללו והאלימות הזו, מאיימות להטביע את כולנו. ואנחנו מוכרחים להיות מאוחדים, במאבק נחרץ ונחוש כדי לא לאפשר זאת בשום פנים ואופן״.
מה באמת קרה בחטיפה של האזרחית הישראלית בעיראק
פרטים מעניינים מפי גורם עיראקי שעמד בקשר עם החוקרת הישראלית, אליזבת צורוקוב, שנחטפה בבגדאד. בהתחלה היא הייתה בידי המודיעין של מנגנון הביטחון הלאומי העיראקי ולאחר מכן הועברה לידי גדודי חיזבאללה
גורם עיראקי שעמד בקשר עם החוקרית הישראלית שנחטפה אומר לרועי קייס ב'כאן חדשות', כי החוטפים פשטו על בית שצורקוב שכרה בשכונת אל-כראדה בבגדאד בקרבת בית קפה ריזא עלוואן. לטענת הגורם, היא לא נחטפה לבד, אלא עם שותפתה לדירה, חוקרת עיראקית.
האחרונה שוחררה שבועיים לאחר המעצר של שתיהן ואף עזבה את בגדאד, אך לאחרונה חזרה לשם, לדברי אותו גורם עיראקי הוא ואחרים בעיראק כבר פנו לפני חודשיים למודיעין העיראקי בעניינה של צורקוב. נמסר לנו שהיא בסדר ושהיא כבר לא בעיראק, אלא חזרה לארצות הברית. זה התברר כשקר וכזב.
אותו גורם עיראקי שמשוחח עם 'כאן חדשות' מעריך שבהתחלה היא הייתה בידי המודיעין של מנגנון הביטחון הלאומי העיראקי ולאחר מכן הועברה לידי גדודי חיזבאללה העיראקי. האיראנים, לדבריו, לחלוטין מעורבים.
הגורם ששוחח עם רועי קייס, מקורב לראש ממשלת עיראק לשעבר, מוסטפא כאזימי, שהיה שנוא על המחנה הפרו איראני בעיראק ונתפס כמקורב לאמריקנים. כיום יש ראש ממשלה בשם מוחמד א-סודאני שהתמנה לתפקיד בזכות התמיכה של המחנה הפרו איראני.
רועי קייס מציין כי "הרוח הזאת (הפרו איראנית) מחלחלת גם למנגנון המודיעין שיש למיליציות הפרו איראניות השפעה רבה עליו וזה גם עלול להקשות על מאמצי השחרור של צורקוב".
