אסף רוזנצוייג: התביעה בגרמניה הגישה כתבי אישום נגד שבעה גברים בגין חברות בחמאס ותכנון מתקפת טרור. לפי האישום, הם פעלו בהנחיית בכירים בחמאס, השיגו כלי נשק ותכננו להוציא לפועל מתקפה נגד יעדים ישראליים
האינפלציה בארה"ב יורדת - עומדת על 3% בלבד
מדד המחירים לצרכן בחודש יוני עלה באופן נמוך משמעותית מהתחזיות לרמה של 3.1% | לפני חודש הותיר הבנק האמריקאי, הפד את הריבית על 5.25% לאחר 10 העלאות רצופות
קצב עליות המחירים בארה"ב ממשיך להאט והאינפלציה בחודש יוני רשמה עלייה שנתית של 3% בלבד. מה שמציב אותה על הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש מרץ 2021.
נתהונים מפתיעים אף יותר בהתחשב בעובדה שהתחזיות של הכלכלנים האמריקאים לרמת האינפלציה, עמדו על עלייה של 3.1%, זאת, בהמשך לעלייה של 4% במדד המחירים לצרכן בחודש מאי.
אם נסתכל בחישוב של השוואת חודש בודד לעומת החודש שקדם לו, נרשמה ביוני עלייה של 0.2%, זאת לאחר עלייה של 0.1% בחודש הקודם ומתחת צפי השוק שעמד על 0.3%.
מדד הליבה, שמנטרל מחירים שנחשבים לתנודתיים כגון מחירי הדלק והמזון, עלה ב-0.2% בחישוב חודשי וב-4.8% בחישוב שנתי. בשוק ציפו לעלייה חודשית של 0.3% ועלייה שנתית של 5%.
