יניר קוזין: נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל: ״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי חיים הרצוג, אינני יכול שלא לראות לנגד עיני את צוואתו, בדמות המאבק הנחרץ שלו, נגד כל סוג של אלימות. התופעות המחרידות שראינו אמש, הן כבר הרבה מעבר לאלימות, רק לפני שבוע דיברתי כאן על ההתבהמות שמאיימת על חיינו והנה עוד דוגמא לכך. הטלת אימה על סמל שלטון, שופט בבית המשפט העליון, התקפה ישירה על ביתו ועל משפחתו - תופעות מסוכנות ומחרידות שעל כולנו להוקיע במלוא החומרה. הפורעים הקיצוניים הללו, שתקפו אמש את ביתו של השופט סולברג ומשפחתו, מבקשים להביא אותנו למצב שבו – "לית דין ולית דיין" ואיש הישר בעיניו יעשה. זוהי איננה פגיעה באדם, זהו איום ישיר על חיינו כאן. לא משנה מאיזו דעה או תפיסת עולם. אנחנו כפסע לפני אסון, ואנחנו מוכרחים לעצור. התופעות הללו והאלימות הזו, מאיימות להטביע את כולנו. ואנחנו מוכרחים להיות מאוחדים, במאבק נחרץ ונחוש כדי לא לאפשר זאת בשום פנים ואופן״.
הרבנות בארגנטינה נגד המשקה הפופולרי: "יין נסך"
בהודעה שמפרסם וועד הכשרות בבואנוס איירס ארגנטינה נכתב כי אין לשתות 'ספרייט זירו' | הסיבה היא שבוצעו שינויים ברכיבי המשקה ואחד המרכיבים מכיל יין נסך | יש לציין כי לא מדובר במשקה 'ספרייט זירו' שנמכר בישראל.
בהודעה חריגה, שפורסמה בסוף השבוע שעבר ומתפרסמת לראשונה ב'בחדרי חרדים', יוצאים בוועד הכשרות של 'קהילת החרדים בבואנוס איירס' בראשותו של הרב פייבל אברהם סופר, נגד שתיית משקה ה'ספרייט' בדגש על הספרייט זירו.
בהודעה נכתב כי המשקה הפופולרי שעד כה היה מאושר ע"י הוועד בשל האישור שניתן לו ע"י הרב לנדא זצ"ל שהיה רב העיר בני ברק, כבר לא עומד בכשרותו וכי אין לצרוך את השתייה הזו יותר.
הסיבה היא, כך נכתב בהודעת הוועד, שכיום בוצעו שינויים ברכיבי המשקה ואחד המרכיבים מכיל יין נסך ובשל כך אין לשתותו עד להודעה חדשה. לא ברור בשלב הזה אם וכיצד ההודעה תשפיע על צריכת המשקה כאן בארץ.
יש לציין כי לא מדובר במשקה 'ספרייט זירו' שנמכר בישראל.

לפני מספר שנים נשאל הרב לנדא זצ"ל, רבה של בני-ברק, האם המשקאות מחברת "קוקה קולה" (כגון: ספרייט, קינלי קולה וכו') המיוצרים באוקראינה – מותרים לשתייה שם וענה שכיוון שלא ידוע מאיזה מרכיבים נעשים שם המשקאות – אסור בוודאי לשתותם. ואף הוסיף במשקאות של "קוקה קולה" באוקראינה יש חשש של יין נסך.
