סמוטריץ': ההחלטה המושחתת של השופט יצחק עמית להחזיר את חקירת הפצ״רית לפרקליט המדינה במסגרת טיוח הדלפת הסרטון שגרמה לנזק בלתי ישוער ללוחמי צה״ל הגיבורים, היא ביטוי נוסף לשיטת היד רוחצת יד של שופטי בג״ץ, הפרקליטות והיועמ״שית. במקום שגלי בהרב תשב בחדרי החקירה בעצמה, היא תנהל את החקירה ותבטיח שחברתה שפגעה אנושות במדינת ישראל תצא מהפרשה החמורה ללא פגע. על זה בדיוק הבחירות. אם בע״ה תקום ממשלת ימין - יסתיים השלטון הדיקטטורי של החבורה הצבועה הזאת. אם חלילה תיבחר ממשלת איזנקוט - יאיר גולן, הם יקבלו לגיטימציה להמשיך לעשות ככל העולה על רוחם, לשמור על החברים משמאל ביד אחת, ולפגוע באנשי ימין ביד השניה. אני קורא לשופטי בג״ץ שנשארה להם מעט יושרה לקום כנגד הטרלול הזה ולא להסתפק בהערות צד בעמדת המיעוט.
"הבחין באברך - והחליט לרצוח אותו": אישום נגד המחבל מבני ברק
לפי כתב האישום שהוגש לבית המשפט, המחבל בן ה-16 שנכנס לישראל בניגוד לחוק יחד עם אחיו, החליט לרצוח יהודי כנקמה על מבצע "בית וגן" | כשהגיע לדירת מגורי הפועלים הצטייד בסכין מטבח ויצא לאתר קורבן, עד שהבחין באברך והחליט לרצוח אותו
פרקליטות מחוז תל אביב הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר, בשבתו כבית משפט לנוער, כתב אישום כנגד המחבל, קטין יליד 2006 תושב נפת ג'נין, לאחר שניסה לרצוח אדם בבני ברק בפיגוע הדקירה שאירע לפני כשבועיים בעיר, כנקמה על מבצע "בית וגן".
מכתב האישום שהגישה עו"ד מרדית שיבאן פרקל עולה כי במהלך מבצע "בית וגן" בג'נין גמלה בליבו של המחבל בן ה-16 "החלטה לרצוח יהודים באשר הם יהודים, מתוך מניע לאומני-אידיאולוגי וכנקמה על המבצע".
בתאריך 3.7.23, נכנסו הנאשם לישראל ללא היתר כדין, יחד עם אחיו, והשניים הגיעו לדירת מגורי פועלים בבני ברק, סמוך למתחם בו עבדו, שם הצטייד הנאשם בסכין מטבח.
בהמשך, יצא המחבל ממתחם העבודה על מנת לאתר קורבן, עד שהבחין בא.א בשכונת קרית הרצוג בני ברק לבוש בבגדי אברך, והחליט לרצוח אותו.
המחבל שלף את הסכין שהסליק מתחת לבגדיו והניף אותה בתנועת דקירה למרכז פלג גופו העליון של האברך, שהתגונן וכתוצאה מכך נדקר בזרועו השמאלית. מיד לאחר מכן המחבל השליך את הסכין וניסה להימלט מהמקום, אך עוכב על ידי עובר אורח והאברך עד להגעת שוטרים.
כתב האישום מייחס למחבל עבירות של מעשה טרור של ניסיון רצח וכניסה לישראל או שהייה בה בניגוד לחוק.
