יניר קוזין: נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל: ״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי חיים הרצוג, אינני יכול שלא לראות לנגד עיני את צוואתו, בדמות המאבק הנחרץ שלו, נגד כל סוג של אלימות. התופעות המחרידות שראינו אמש, הן כבר הרבה מעבר לאלימות, רק לפני שבוע דיברתי כאן על ההתבהמות שמאיימת על חיינו והנה עוד דוגמא לכך. הטלת אימה על סמל שלטון, שופט בבית המשפט העליון, התקפה ישירה על ביתו ועל משפחתו - תופעות מסוכנות ומחרידות שעל כולנו להוקיע במלוא החומרה. הפורעים הקיצוניים הללו, שתקפו אמש את ביתו של השופט סולברג ומשפחתו, מבקשים להביא אותנו למצב שבו – "לית דין ולית דיין" ואיש הישר בעיניו יעשה. זוהי איננה פגיעה באדם, זהו איום ישיר על חיינו כאן. לא משנה מאיזו דעה או תפיסת עולם. אנחנו כפסע לפני אסון, ואנחנו מוכרחים לעצור. התופעות הללו והאלימות הזו, מאיימות להטביע את כולנו. ואנחנו מוכרחים להיות מאוחדים, במאבק נחרץ ונחוש כדי לא לאפשר זאת בשום פנים ואופן״.
צפון קוריאה מזהירה את ארה"ב מביצוע "מעשה טיפשי"
אחותו של מנהיג צפון קוריאה אמרה כי על ארצות הברית להימנע מכל "מעשה טיפשי" שעלול לסכן את ביטחונה על ידי התגרות במדינתה. צפון קוריאה הודיעה לפני מספר ימים כי מטוסי ריגול אמריקאים טסו מעל האזור הכלכלי הבלעדי שלה
סוכנות הידיעות המרכזית הקוריאנית דיווחה כי קים יו ג'ונג, אחותו של מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און אמרה כי על ארצות הברית להימנע מכל "מעשה טיפשי" שעלול לסכן את ביטחונה על ידי התגרות במדינתה.
האזהרה מגיעה לאחר שארצות הברית הודיעה ביום ראשון האחרון כי היא "לא תופתע" אם צפון קוריאה תערוך ניסוי גרעיני חדש, בהצהרה שהגיעה לאחר שצפון קוריאה ניסתה השבוע טיל בליסטי בין יבשתי.
קים ביקרה את תוכניות וושינגטון להביא לאזור צוללת המצוידת בטילים בליסטיים גרעיניים, ואמרה כי צעדים כאלה רק ידחיקו את פיונגיאנג משולחן המשא ומתן.
קים דחתה את קריאות ארה"ב לשיחות ללא תנאים, ואמרה כי וושינגטון טועה אם היא סבורה כי פירוק צפון קוריאה אפשרי. "ארצות הברית הזויה אם היא תחשוב שהיא תוכל לעצור את ההתקדמות שלנו ולהשיג פירוק מנשק גרעיני", הוסיפה קים.
קים אמרה את דבריה לאחר שהיועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן, ג'ייק סאליבן, אמר כי ארצות הברית נותרה מודאגת מכך שצפון קוריאה תערוך ניסוי נוסף לאחר שיגור טיל בחוף המזרחי שלה.
צפון קוריאה הודיעה לפני מספר ימים כי מטוסי ריגול אמריקאים טסו מעל האזור הכלכלי הבלעדי שלה, והיא גם גינתה את הגעתה של צוללת גרעינית אמריקאית המצוידת בטילי שיוט לדרום קוריאה, והתחייבה לנקוט בצעדים בתגובה לכך.
