יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
התנאי של מנסור עבאס להצטרפות לממשלה
יו"ר רע"מ הבהיר הבוקר כי הוא מוכן להצטרף לממשלה אך הציב תנאי. "מוכנים להצטרף לממשלת נתניהו עוד היום במידה ונקבל לידינו את תיק מיגור הפשיעה והאלימות בחברה הערבית", אמר
יו"ר מפלגת רע"מ מנסור עבאס התייחס הבוקר (רביעי) בריאיון לרדיו נאס לשאלה האם הוא מוכן להצטרף לממשלת נתניהו והשיב בחיוב במקביל להצבת תנאי.
עבאס אמר: "מוכנים להצטרף לממשלת נתניהו עוד היום במידה ונקבל לידינו את תיק מיגור הפשיעה והאלימות בחברה הערבית, אני מאתגר את נתניהו אם אכפת לו באמת מחיי האזרחים הערבים".
נזכיר כי לפני כחודש הבהיר עבאס בריאיון לרדיו 103 ואמר: "ברגע שיהיה משרד ראש ממשלה רציני שרוצה לקדם דברים נעזור, אבל לא נהיה חלק מתיאטרון על אזרחי מדינת ישראל. אין משהו פוליטי כאן. אם אין לו מי שיוביל את התוכניות, שיכניס אנשים חדשים לשם וזהו, ונחסוך חיי אדם".
עוד אמר עבאס: "אני דורש מנתניהו להחליף את בן גביר. להעביר אותו למקום אחר. הייתי מעדיף להביא שר מקצועי א־פוליטי שיודע לנהל דברים ולדבר עם החברה הערבית. אם זו הצגה, הם לא היו צריכים להיות שם אלא להצטרף לרע"ם".
