יניר קוזין: נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל: ״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי חיים הרצוג, אינני יכול שלא לראות לנגד עיני את צוואתו, בדמות המאבק הנחרץ שלו, נגד כל סוג של אלימות. התופעות המחרידות שראינו אמש, הן כבר הרבה מעבר לאלימות, רק לפני שבוע דיברתי כאן על ההתבהמות שמאיימת על חיינו והנה עוד דוגמא לכך. הטלת אימה על סמל שלטון, שופט בבית המשפט העליון, התקפה ישירה על ביתו ועל משפחתו - תופעות מסוכנות ומחרידות שעל כולנו להוקיע במלוא החומרה. הפורעים הקיצוניים הללו, שתקפו אמש את ביתו של השופט סולברג ומשפחתו, מבקשים להביא אותנו למצב שבו – "לית דין ולית דיין" ואיש הישר בעיניו יעשה. זוהי איננה פגיעה באדם, זהו איום ישיר על חיינו כאן. לא משנה מאיזו דעה או תפיסת עולם. אנחנו כפסע לפני אסון, ואנחנו מוכרחים לעצור. התופעות הללו והאלימות הזו, מאיימות להטביע את כולנו. ואנחנו מוכרחים להיות מאוחדים, במאבק נחרץ ונחוש כדי לא לאפשר זאת בשום פנים ואופן״.
ארה"ב: המסחר נסגר בעליות; דריכות לקראת החלטת הריבית
המסחר ננעל בעליות שערים ברקע ההודעה על הריבית ביום רביעי | דוחו"ת השבוע - גוגל ומיקרוסופט, ידווחו מחר, פייסבוק ביום רביעי, ואמזון ואינטל ביום חמישי.
המסחר ב'וול סטריט' נסגר בעליות שערים בקע הדברים, אנו ניצבים בפתיחתו של שבוע עמוס בדו"חות של חברות ענק שבמהלכו תתפרסם גם החלטת הריבית של הבנק הפדרלי.
דאו ג'ונס עלה ב-0.5%; מדד הS&P 500 עלה ב-0.4%. גם הנאסד"ק עלה ב 0.2%. כזכור, ביום שישי נסגר דאו ג'ונס בעליה זה היום העשירי ברציפות - רצף העליות הממושך ביותר מאז 2017 - בעוד ששני המדדים האחרים רשמו ירידה קלה.
ביום רביעי הקרוב יפרסם הפד את החלטת הריבית שלו, וככל הנראה על פי רוב התחזיות, הוא צפוי להעלות את הריבית ברבע אחוז, לאחר שהשאיר אותה בחודש שעבר ללאכל שינוי.
כמו כן השבוע הקרוב, יהיה שבוע מלא בדו"חות. 40% מהחברות במדד דאו ג'ונס ו-30% מהחברות ב-S&P 500 יפרסמו דו"חות במהלך השבוע, ובראשן ענקיות הטכנולוגיה -גוגל ומיקרוסופט, שידווחו מחר, פייסבוק ביום רביעי, ואמזון ואינטל ביום חמישי. גם ענקיות תרופות, תעשיה ונפט יפרסמו דו"חות השבוע.
