יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
לאחר האזהרה של מודי'ס - עוד הודעת דירוג בשבוע הבא
בשבוע הבא סוכנות דירוג האשראי פיץ' צפויה לפרסם את תחזית הדירוג העדכני של ישראל | ביום שלישי מודי'ס פרסמה דו"ח בו היא מתייחסת לכאוס הפוליטי והחברתי במדינה
לאחר שסוכנות הדירוג מודי'ס הודיעה לפני יומיים כי מי שמתכנן להשקיע במדינת ישראל עליו להיות מודע לחשש מפני כאוס חברתי ופוליטי שעלול להשפיע על הנתונים הכלכליים, בשבוע הבא גם סוכנות דירוג האשראי פיץ' צפויה לפרסם את תחזית הדירוג העדכני של ישראל.
כזכור, ביום שלישי מודי'ס, הסוכנות שהייתה הראשונה לשנות את דירוג האשראי של ישראל, פרסמה דו"ח חריג, מחוץ למסגרת הזמנים הרגילה, בו היא מתייחסת לכאוס הפוליטי והחברתי השורר במדינה במהלך החודשים האחרונים מאז החלה חקיקת חוקי הרפורמה המשפטית.
מודי'ס מזהירה כי המשך החקיקה המשפטית יפגע באיזונים ובבלמים בישראל וכי ייתכן "סיכון משמעותי לפגיעה בכלכלה". בנוסף, בדו"ח הסוכנות מדגישה כי תתכן פגיעה עיקרית בענף ההייטק וירידה משמעותית בהשקעה בענף מאז ההכרזה על הרפורמה.
