יניר קוזין: נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל: ״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי חיים הרצוג, אינני יכול שלא לראות לנגד עיני את צוואתו, בדמות המאבק הנחרץ שלו, נגד כל סוג של אלימות. התופעות המחרידות שראינו אמש, הן כבר הרבה מעבר לאלימות, רק לפני שבוע דיברתי כאן על ההתבהמות שמאיימת על חיינו והנה עוד דוגמא לכך. הטלת אימה על סמל שלטון, שופט בבית המשפט העליון, התקפה ישירה על ביתו ועל משפחתו - תופעות מסוכנות ומחרידות שעל כולנו להוקיע במלוא החומרה. הפורעים הקיצוניים הללו, שתקפו אמש את ביתו של השופט סולברג ומשפחתו, מבקשים להביא אותנו למצב שבו – "לית דין ולית דיין" ואיש הישר בעיניו יעשה. זוהי איננה פגיעה באדם, זהו איום ישיר על חיינו כאן. לא משנה מאיזו דעה או תפיסת עולם. אנחנו כפסע לפני אסון, ואנחנו מוכרחים לעצור. התופעות הללו והאלימות הזו, מאיימות להטביע את כולנו. ואנחנו מוכרחים להיות מאוחדים, במאבק נחרץ ונחוש כדי לא לאפשר זאת בשום פנים ואופן״.
לאחר הצמיחה הגבוהה: הדולר מזנק היום
לאחר הפרסומים על הצמיחה בכלכלה האמריקאית, הדולר מזנק היום אל מול המטבעות בעולם | אתמול נגיד הבנק האמריקאי העלה את הריבית לשיא של 22 שנה
לאחר הפרסום על כך שכלכלת ארה"ב צמחה ב-2.4% ברבעון השני של השנה לעומת הצפי של האנליסטים לצמיחה של 2% והחששות למיתון בכלכלה האמריקאית, הדולר מזנק היום אל מול המטבעות בעולם. היורו ירד ב-0.7% ונסחר תמורת 1.002 דולרים, הפאונד נפל ב-0.7% ונסחר תמורת 1.284 דולרים.
ברקע הדברים נגיד הבנק המרכזי בארה"ב - הפדרל ריזרב, העלה את אתמול הריבית ל-5.5%, וכעת הריבית נמצאת בשיא של 22 שנה. מלבד הפסקה של העלאת ריבית בחודש שעבר, מדובר על 110 העלאות ריבית ברצף מאז חודש מרץ 2022.
לאחר ההעלאה אמר היו"ר פאוול: "אנחנו מתכוונים להמשיך עם המדיניות המהדקת עד שנהיה בטוחים שהאינפלציה יורדת לאורך זמן ליעד של 2%".
היום, תשעה באב בשל הגדרתו כיום אבל אין מסחר ולמעשה הבורסה סיימה אתמול את השבוע. בסיכום שבועי רואים כי הבורסה נחלשה - מדד 'ת"א 35' ירד ב-1.6%, מדד 'ת"א 125' נסוג ב-2.2%, גם מדד 'ת"א בנקים' נחלש ונפל ב-3.8% ומדד 'ת"א נדל"ן' מחק 5.7% מערכו.
