איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
ארבעה בני נוער אנטישמים נעצרו בגין ונדליזם
קהילה יהודית בפלורידה נושמת לרווחה לאחר מעצרם של ארבעה בני נוער הקשורים לוונדליזם אנטישמי. באחד המקרים מישהו זרק לבנה, משורבטת בצלבי קרס והודעות שנאה, דרך חלון המטבח
משטרת פנסקולה שבפלורידה עצרה את קסלר פרי בן ה-18, ניקולס פרי בן ה-16, ווילון פאולר בן ה-17 וויאט פאולר בן ה-15 בגין שורה של אירועי ונדליזם אנטישמי שהתרחשו במהלך השבועיים האחרונים. לאחר מעצרם של הארבעה הקהילה היהודית נושמת לרווחה לאחר שסבלה סבל רב מהם.
"הצ'יף אריק רנדל התקשר אלי עם החדשות המרגשות שסוף סוף תפסו את החבר'ה האלה", אמר לתקשורת המקומית הרב מנדל דנוב, רב בית חב"ד בפנסקולה. "אנו מודים מאוד לרשויות אכיפת החוק".
באחד המקרים שדווח כאן ב'בחדרי חרדים' מישהו זרק לבנה, משורבטת בצלבי קרס והודעות שנאה, דרך חלון המטבח. "זה היה שילוב של עבודה משטרתית טובה ותזמון טוב שמנע מתקפה אנטישמית נוספת" אמר הרב. המשטרה מסרה כי: "קיבלנו עזרה ממקורות שונים". משטרת פנסקולה הודיעה שהחשודים הם בני נוער מפנסקולה.
בני הנוער השאירו אחריהם שובל של גרפיטי ברחבי העיר וחלונות שבורים שהרעידו את תחושת הביטחון של הקהילה היהודית. המשטרה אמרה כי החוקרים בודקים אם ישנם חשודים נוספים הקשורים לפשעים.
