איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
לפחות שבעה הרוגים בתקיפת מלון המשמש עיתונאים
תקיפה רוסית בעיר אוקראינית גרמה למותם של שבעה, והרסה מלון המשמש עיתונאים. לפחות חמישה אזרחים בין ההרוגים בתקיפה, כך אומרים גורמים רשמיים, המקום הוא מלון ופיצרייה ששימשו את העיתונאים
כוחות ההצלה מחפשים ניצולים בין הריסות בניין דירות ובית מלון המשמשים באופן קבוע עיתונאים המסקרים את המלחמה באוקראינה לאחר שתי פגיעות טילים על העיר פוקרובסק שבמזרח אוקראינה הלילה. לפחות שבעה בני אדם ביניהם עיתונאים נהרגו ונפצעו עשרות נוספים.
הנשיא זלנסקי אמר כי מוסקבה פגעה ב"בניין מגורים רגיל", בית מלון סמוך ופיצרייה ששימשה את הכתבים נפגעו גם הם בתקיפה, אם כי מעטים שהו במבנה בזמן התקיפה מחשש לסיכון הפוטנציאלי של תקיפה בעיר הקרובה לקו החזית.
שר הפנים, איהור קלימנקו, אמר כי שבעה בני אדם מהם חמישה אזרחים, איש רפואה וחייל נהרגו. גורמים רשמיים אוקראינים אמרו כי שני טילים פגעו בעיר בשעה 19:15 וב-19:52 ביום שני בערב, וגרמו נזק ל-12 בניינים רב-קומתיים. 81 בני אדם נפצעו, בהם 39 אזרחים, 31 שוטרים, שבעה מצילים וארבעה אנשי צבא.
"אנחנו מחדשים את החיפושים בהריסות", אמר הבוקר פבלו קירילנקו, ראש הממשל הצבאי של אזור דונייצק, לאחר שהמצילים "נאלצו להשעות את העבודה למשך הלילה בשל האיום הגבוה בהפגזות חוזרות ונשנות".
זו הפעם השנייה בשבועות האחרונים שמבנים המשמשים עיתונאים נפגעים בתקיפות רוסיות על ערי אוקראינה. ביוני הותקפה מסעדת פיצה בעיר קרמטורסק שבמזרח המדינה.
