איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
מקורב לטראמפ הכריז כי יעיד נגדו אם יתבקש
התובע הכללי לשעבר בממשל טראמפ הכריז על נכונותו להעיד נגדו.וויליאם בר: "אמרתי לטראמפ 3 פעמים שלא הייתה הונאה בבחירות שהשפיעה על התוצאה"
התובע הכללי לשעבר של ארה"ב, ווילאם בר, אמר שהוא יהיה מוכן להעיד נגד הנשיא לשעבר טראמפ. בר, שמונה על ידי טראמפ, הגיב כשנשאל בתוכנית "Face the Nation" ברשת CBS אם הוא יהיה מוכן להופיע כעד במשפטו של טראמפ בנוגע לאישומים פדרליים הקשורים למאמצים של טראמפ לבטל את הבחירות ב-2020.
הוא סירב לענות אם היועץ המיוחד שוחח איתו בקשר לחקירה הפדרלית. בר היה מבקר קולני של הנשיא לשעבר מאז התפטר מתפקידו זמן קצר לאחר הבחירות ב-2020. כשנשאל על האינטראקציות שלו עם טראמפ וכיצד אמר לנשיא לשעבר שאין ראיות להונאת בחירות. "ובכן, עברתי על זה בפירוט קפדני, לפחות בשלוש הזדמנויות אמרתי לו שאין ראיות להונאה שתשנה את התוצאה".
טראמפ הואשם בשבוע שעבר בגין ניסיונותיו להישאר בשלטון לאחר שהפסיד בבחירות לנשיאות ב-2020 לנשיא ביידן. בכתב אישום בן 45 עמודים, משרד המשפטים טען כי טראמפ השתתף במסע של "חוסר יושר והונאה" כדי לשבש "תפקוד חיוני" של הדמוקרטיה, טראמפ כפר בכל האישומים נגדו.
גם סגן הנשיא לשעבר מייק פנס התראיין בנושא, ואמר שהוא לא מתכוון להעיד במשפטו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ על מאמציו של טראמפ לבטל את תוצאות הבחירות ב-2020 אבל פנס לא סגר את הדלת בפני אפשרות כזו.
"אין לי שום כוונה להעיד. אבל, תראה, אנחנו תמיד נעמוד עם חוק", אמר פנס לרשת CNN, "ואם אתבקש להעיד אז אעיד".
