ספיר לפקין: דיווח בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי מפי מקורות מצריים: ישראל הסכימה להכניס ציוד הנדסי כבד לעזה ביום השני של הפסקת האש. צוין כי בשלב הראשון, הציוד ההנדסי ישמש את הצד הפלסטיני של מעבר רפיח והדרכים המובילות אליו. לפי הדיווח, יוכנסו קרוואנים שנועדו להקל על ניהול המעבר. נטען כי הציוד שנכנס עבר בדיקה במעבר כרם שלום, לקראת כניסתו לרצועת עזה.
מתכון למוקפץ פרגיות ופסטה
רוצים לגוון את שולחן השבת? קבלו מתכון למוקפץ יוקרתי עם פרגיות, פסטה ושלל ירקות המתובלים ברוטב אסייתי ומעניקים טעם חדש לסעודה חגיגית יותר
מתכון למוקפץ פרגיות ופסטה / אפרת ושדי
המצרכים למוקפץ פרגיות ופסטה:
- 1/2 חב' פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
- 1/4 ק"ג פרגית נקיה
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 3 גזרים חתוכים לרצועות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
- כרוב סגול חתוך לרצועות
- 1 כף אבקת מרק
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט מלח
אופן ההכנה למוקפץ פרגיות ופסטה:
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את יתר הירקות ומקפיצים עד לריכוך.
- לאחר התרככות הירקות מוסיפים את התבלינים והרטבים ומערבבים היטב לאיחוד.
- חותכים את הפרגית לקוביות ומערבבים יחד עם הירקות שבמחבת.
- מקפיצים במשך 10 עד 15 דקות עד שהפרגית מתבשלת ומוסיפים את הפסטה המבושלת.
- מערבבים הכל יחד ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון