יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
69% מהדמוקרטים: ביידן זקן מדי לכהונה שנייה
סקר חדש שמתפרסם בארה"ב מציג נתונים עגומים לנשיא ביידן. 69% מהנשאלים הדמקורטים מאמינים שהנשיא מבוגר מדי לכהונה נוספת ומגדירים אותו כ"זקן" ולא רוצים שירוץ
שנה לבחירות בארה"ב: סוכנות הידיעות AP הציגה סקר חדש, המראה מספר נתונים מעניינים באשר לנשיא המכהן ביידן ולנשיא לשעבר דונלד טראמפ.
לפי הסקר, 77% חושבים כי ביידן בן ה-80 מבוגר מדי מכדי לבצע בהצלחה את תפקידו במשך ארבע שנים נוספות, זאת בהנחה שיבחר בעוד כשנה. בקרב הדמוקרטים שהשתתפו בסקר 69% סבורים שביידן מבוגר מדי בשביל כהונה נוספת. 89% מהרפובליקנים שחושבים שגילו של הנשיא מהווה מכשול.
יחד עם זאת, 30% מעוניינים לראות את טראמפ רץ שוב בבית הלבן - זאת כאשר לכ-62% מהאמריקנים שהשתתפו בסקר יש דעה שלילית על טראמפ. לעומת זאת, ל-52% יש על ביידן דעה רעה.
26% מהנשאלים השתמשו במילים כמו "זקן" או "מיושן" כלפי הנשיא ביידן . 15% אמרו "איטי" או "מבולבל". לפי הסקר, "קרוב לרבע מהנשאלים ציינו מילים שקשורות לשחיתות, פשע, שקרים וחוסר אמינות".
