יעקב ברדוגו ב׳ערוץ 14׳: ״בשיחות סגורות של רונן בר הוא אמר שהוא עתיד לסיים את תפקידו בקרוב מאוד - לא אתפלא אם זה עניין של ימים ספורים. הייתה ׳ברית אוקטובר׳ בין יואב גלנט, רונן בר והרצי הלוי ששמרו אחד על השני ותיאמו בניהם את המהלכים. גלנט לא האמין לרגע שהוא יפוטר והוא תלה תקווה ב-׳ליל גלנט 2׳ ובאנשי השמאל שיצילו אותו״.
מתכון לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר
מתכון נהדר לבצק של עלי סיגר מקמח כוסמין הממולאים בתערובת בשר פיקנטית ומוצלחת, מתאים להגשה בכל ארוחת צהרים, בר בשרי ועוד
מתכון לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר / אסתי זוהרץ
המצרכים לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר:
לבלילה להשתמש בכוס מידה 250 מיל
לבלילת הבצק:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2.5 כוסות מים +2 כפות מים
- 1/4 רבע כפית מלח
- 1 כפית שמן
למילוי הבשר:
- 400 גרם בשר טחון מבושל
- 5 שיני שום
- חופן כוסברה טרייה קצוצה
- מעט מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס אופציונלי
- 1 כף שמן
- 2-3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר:
- בקערה מכניסים את הקמח ומוסיפים בהדרגה את המים
- מערבבים במטרפה ידנית היטב ומוסיפים את השמן והמלח
- מערבבים היטב היטב עד למרקם חלק ללא גושים
הכנת עלי הסיגר:
- מחממים היטב מחבת קטנה על להבה בינונית
- מורחים בצורה אחידה מהבלילה בעזרת מברשת סיליקון על גבי המחבת החמה
- ממתינים חצי דקה לערך עד דקה עד שרואים שהבצק מתחיל להתרומם מהמחבת, אם יש צורך ממתינים עוד מספר שניות ומוציאים
- מניחים מכוסה בנייר סופג
- ממלאים בכל מילוי שרוצים - מילוי בשר / כבד / מילוי מתוק / פירה ועוד
- לאחר המילוי מגלגלים לצורת סיגרים ומטגנים בשמן עמוק
הכנת מילוי בשר טחון פיקנטי:
- טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים ומוסיפים במידת הצורך את המים
- ניתן להכין מראש את כל השלבים ולהקפיא לפני טיגון. מוציאים מהמקפיא ביום הרצוי, מטגנים ומגישים חם וטרי.
בהצלחה רבה ובתאבון