יוסי יהושוע: התקיפות האחרונות של ארה"ב באיראן כוונו נגד מערכות הגנה אווירית איראניות, מערכות מעקב חופיות, טילי קרקע-אוויר, טילי שיוט נגד ספינות ואתרי שיגור כטב"מים, כך אמר גורם רשמי אמריקני לסוכנות הידיעות רויטרס
לאחר העלאת הריבית; סיומת ירוקה בבורסה
נעילה ירוקה בבורסה: מדד ת"א 35 טיפס ב-0.8%, ת"א 125 התחזק ב-0.7% | מניות הבנקים קפצו ב-2.4%, יום לאחר הודעת בנק ישראל שלא להעלות את הריבית
הבורסה לניירות ערך בתל אביב ננעלה בעליות שערים. מדד 'ת"א 35' טיפס ב-0.8%, מדד 'ת"א 125' התחזק ב-0.7% ומדד 'הבנקים' זינק ב-2.4%.
אמש (שני) הוועדה המוניטרית בבנק ישראל החליטה לא להעלות את הריבית מעבר ל4.75% והיא תישאר על כנה. זאת הפעם השניה ברציפות לאחר שגם בפעם הקודמת, לאחר עשר העלאות רצופות, הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להותיר את הריבית על כנה במשק.
המשמעות היא שהריבית הבסיסית במשק לא תשתנה ותישאר ברמה של 4.75%. ריבית הפריים תישאר 6.25%. הרקע להחלטה הוא ככל הנראה ההאטה בקצב האינפלציה. מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יולי ב-0.3% ובשנים עשר החודשים האחרונים עלה המדד ב-3.3%.
