יעקב ברדוגו ב׳ערוץ 14׳: ״בשיחות סגורות של רונן בר הוא אמר שהוא עתיד לסיים את תפקידו בקרוב מאוד - לא אתפלא אם זה עניין של ימים ספורים. הייתה ׳ברית אוקטובר׳ בין יואב גלנט, רונן בר והרצי הלוי ששמרו אחד על השני ותיאמו בניהם את המהלכים. גלנט לא האמין לרגע שהוא יפוטר והוא תלה תקווה ב-׳ליל גלנט 2׳ ובאנשי השמאל שיצילו אותו״.
מתכון לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר
לכל חובבי העוגיות: קבלו מתכון נהדר לעוגיות טחינה נימוחות בפה ומקושטות בזילוף שוקולד מריר הנותן את טעמו הנפלא לעוגיות ממכרות וטעימות
מתכון לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר / אפרת ושדי
המצרכים לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר:
לעוגיות:
- 200 גר חמאה / נוטרינה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כפית מחית וניל (ניתן להמיר בתמצית וניל)
- 2.5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3/4 כפית מלח
לזילוף שוקולד:
- 1 חב' שוקולד מריר
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר:
- בקערה מכניסים את החמאה והסוכר ומערבבים עד להיווצרות קרם,
- לאחמ"כ מוסיפים את הטחינה ומחית הוניל וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
- לאחמ"כ נעזרים במרית על מנת להוריד את התערובת מדפנות הקערה,
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, והמלח. ושוב מערבבים רק עד לאיחוד בלבד!
- יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ12 עד 15 דקות, עד להזהבה קלה ממש, אין לאפות מידי הרבה, אחרת הן יאבדו את הרכות.
- באפייה יווצרו סדקים על העוגיות ככה זה צריך להיות.
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
- ממיסים את השוקולד מריר עם השמן ומזלפים פסים על העוגיות
- מכניסים לקירור להתייצבות ושומרים בקופסא אטומה
בהצלחה רבה ובתאבון