אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
ארה"ב סירבה לשר החוץ האיראני לבקר בוושינגטון
ארה"ב הודיעה כי היא סירבה לבקשת שר החוץ האיראני לבקר בוושינגטון. מחלקת המדינה הזכירה את מעצר אזרחי ארה"ב בטהראן, לאחר שהשר ביקש לבקר באגף לעניינים קונסולריים של איראן בוושינגטון
ארצות הברית הודיעה אתמול כי היא סירבה לבקשת שר החוץ של איראן לבקר בוושינגטון בשבוע שעבר, בשל "מעצרים שרירותיים" של אזרחי ארה"ב באיראן.
שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר-עבדולהיאן, ביקש לנסוע לבקר באגף לעניינים קונסולריים של איראן בוושינגטון אחרי העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק. "הם אכן הגישו את הבקשה הזו והיא נדחתה על ידי מחלקת המדינה", אמר דובר מחלקת המדינה מתיו מילר לכתבים.
"יש לנו מחויבות לאפשר לפקידים איראנים ולפקידים אחרים של ממשלות זרות לנסוע לניו יורק לצורך פגישות באו"ם. אבל אין לנו מחויבות לאפשר להם לנסוע לוושינגטון הבירה", אמר.
"בהתחשב במעצר הבלתי חוקי של אזרחי ארה"ב באיראן, בהתחשב בחסות של איראן לטרור, לא חשבנו שזה ראוי או הכרחי במקרה זה להיעתר לבקשה זו".
על פי דיווחים בארה"ב, שר החוץ של איראן אמר שהוא רוצה לבדוק באופן אישי את האגף לעניינים קונסולריים, אך ייתכן שמטרתו הייתה גם "לייצר כותרות חיוביות".
