אברהם פריינד: פרסום: "חסר לנו פרלמנטר כמוני" | סמוטריץ' חושף למה הוא מקדם את עומר רחמים בפריימריז והטענה כי השניים פעלו לפרישת סופר • הפרטים המלאים לקראת הפריימריז שייערכו היום במפלגה, יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' מקדם בכל הכוח את מקורבו עומר רחמים - מה שמעורר את זעמם של חברי כנסת מכהנים במפלגה. "היום כשאני בממשלה, חסר לסיעה שלנו פרלמנטר כמוני", אמר סמוטריץ' בימים האחרונים בשיחות שכנוע עם חברי מרכז והוסיף, "איש שנאמן לי באופן מוחלט". מקורות בציונות הדתית טוענים כי בחודשים האחרונים פעל רחמים לצד סמוטריץ' להביא לפרישתו של השר אופיר סופר מהרשימה, במטרה להישאר המועמד המזרחי הבולט והיחיד בפריימריז. גורם בכיר בציונות הדתית תקף: "המפלגה שמתיימרת לייצג את הציבור הסרוג כולו הפכה למפלגת יש"ע, שכל נציגיה חרד"לים ומתגוררים על ציר 60".
זעם בירושלים: משפחות המתינו שעות לאוטובוסים אל תוך הלילה
המוני גברים, נשים וטף, המתינו הלילה שעות אל תוך הלילה לאוטובוס שיסיע אותם לבני ברק / אשדוד, אך למרות הפרסומים המוקדמים של משרד התחבורה שהקו יפעל לאורך הלילה, לא היו אוטובוסים ובמחאה ירדו אנשים אל הכבישים וחסמו את התנועה
קריסה תחבורתית הלילה בירושלים: אלפי נוסעים שסיימו את שמחות בית השואבה בבירה נתקעו במשך שעה ארוכה בתחנות בשל מחסור בתחבורה ציבורית וזאת למרות הפרסומים המוקדמים שהתחבורה תפעל במהלך ימי חול המועד לאורך כל הלילה.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי כבר בשעה 02:00 חלפו אוטובוסים מלאים בזה אחר זה ולא עצרו בתחנות הגדושות במאות אנשים, נשים וטף, עייפים ותשושים שהמתינו למעלה משעה ללא מענה.
ברחוב שמגר פינת אוהל יהושוע הסמוך לקרית בעלזא, נרשמה הפרת סדר של כ-300 חרדים שירדו לכבישים וחסמו במחאה ספונטנית את האוטובוסים בשל העובדה שלא נשלחו מספיק אוטובוסים לבני ברק ואשדוד כדי להסיע את כלל הממתינים.
כוחות מג"ב ומשטרה מתחנת לב הבירה הגיעו למקום בניסיון להשליט סדר. מי שתועד מסייע לנוסעים הרבים באמצע הלילה הוא יו"ר רשימת 'אגודת ישראל' בירושלים, צחי ברים שהגיע למקום.
אנשים כתבו בקבוצות וסיפרו על המתרחש: "הבן שלי. עם מאות אנשים מחכה למעלה משעה באזור תנובה". אחר כתב בסביבות השעה 03:00: "לפני שעה אוטובוסים היו מלאים ולא עצרו. מאז אין אוטובוסים". אדם נוסף שיתף: "הבן שלי עכשיו בהצבי פינת ירמיהו. משפחות עם ילדים קטנים עומדים ממתינים שעות לאוטובוסים".
במשרד התחבורה פרסמו בערב החג בכל כלי התקשורת כי קו 402 מבני ברק לירושלים יפעל לאורך כל הלילה.
