יוסי מזרחי: בתגובה מסרו מהכנסת כי התקבל דיווח ממאבטח על דמות חשודה סמוך למתקן הבידוק. לדבריה, כוחות משמר הכנסת הוקפצו למקום, איתרו את האיש ועצרו אותו "עם כניסתו למשכן". עוד נמסר כי בתשאול עלה שמדובר באדם מעורער בנפשו, שהועבר למשטרה
נשארים בבית: ירידה חדה בהוצאות האשראי של הישראלים
מנתונים שפרסמה חברת שבא המפתחת ומנהלת את מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי עולה כי חלה ירידה של 33% בהוצאות הציבור הישראלי בכרטיסי אשראי על רקע מלחמת "חרבות ברזל"
מנתוני חברת שבא, מפתחת ומנהלת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, עולה כי ב-5 הימים הראשונים של מלחמת "חרבות ברזל" חלה ירידה של 33% בהיקף ההוצאות של הציבור הישראלי בכרטיסי אשראי, השבוע בימים שבת עד רביעי לעומת הסכום הממוצע שהישראלים מוציאים בימים אלו מאז חודש יוני 2023.
בין הימים, שבת עד רביעי (ה-7 עד ה-11 באוקטובר 2023) היקף ההוצאות של הישראלים בכרטיסי אשראי הגיעו ללמעלה מ-4.424 מיליארד ש"ח, לעומת סכום ממוצע של למעלה מ-6.592 מיליארד ש"ח בימים ראשון עד רביעי שהוציא הציבור הישראלי מאז תחילת חודש יוני 2023.
עוד עולה מנתוני חברת שבא כי רק ב-4 ענפים במשק חלה עליה בהוצאות לעומת סכום הרכישות הממוצע בהם בימים ראשון עד רביעי בתקופה האחרונה. מדובר על עלייה בהוצאות בענף התעופה (84%), רשתות המזון (69%), חנויות ציוד לחיות (23%) ורשתות פארמה ובתי מרקחת (4%). ענפים בולטים בהם נרשמו ירידות חדות בהיקף ההוצאות בהשוואה לממוצע הן ביגוד והנעלה (80% ירידה), חשמל ואלקטרוניקה (-47%), חנויות ספרים וצעצועים (-64) בידור ופנאי (-73%), מסעדות ובתי קפה (-60%).
