איתי בלומנטל: הפרטים שאפשר לפרסם: הפיצוץ הלילה באזור בית שמש התרחש בשטח ששייך לחברת "תומר", תעשייה ביטחונית- ממשלתית, שמפתחת מנועים של מגוון טילים הגנתיים והתקפיים: באוויר, בים, ביבשה ובחלל. בין היתר מפתחת את מנועי טילי החץ, מנועי לוויני האופק ומנועים למגוון רקטות - רקטת הרמפייג, הבר וברק MX. לטענת גורם בחברה, הפיצוץ היה מבוקר ומתואם, ועדיין לא ברור מדוע בחרו לבצע פיצוץ בשעה 23 בלילה, יום שבת, ואחרי דיווחים בסוף השבוע על היעאכות באיראן. התנהלות לא ברורה. מתומר נמסר: "מדובר בניסוי מתוכנן מראש שבוצע לפי התכנון"
הידעתם? אם פוניתם מהבית, מגיעה לכם קצבה יומית
תושבי היישובים אשר ניתנה הוראת שר הביטחון לפנותם, זכאים לדמי כלכלה, בסך של 200 ₪ ליום לבוגר ו- 100 ₪ ליום לילד עד גיל 18 ▪︎ עם זאת קיים מחסור בחדרי אירוח בישראל
בהתאם לסיכום בין שר התיירות חיים כץ לבין משרד האוצר, תושבי היישובים אשר ניתנה הוראת שר הביטחון לפנותם, זכאים לדמי כלכלה, בסך של 200 ₪ ליום לבוגר ו- 100 ₪ ליום לילד עד גיל 18.
זאת מיום הוראת הפינוי הרשמי ולמשך כל תקופת הפינוי, בתנאי שאינם מתאכסנים במימון המדינה במלון או בית הארחה או בכל יחידת אירוח אחרת.
מנגנון העברת הכספים יפורסם בקרוב.
שר התיירות חיים כץ אומר כי "דמי הכלכלה מאפשרים לממן הוצאות מחייה עבור אלו שבחרו להתפנות לחברים, למשפחה או להשכיר דירות באופן עצמאי, ובמקביל לפנות חדרים במלונות עבור אלו שאין להם אלטרנטיבה".
עם זאת לדבריו, "קיים מחסור בחדרי אירוח בישראל. אנו פועלים למציאת פתרונות לכולם. אני קורא לכל המלונאים שטרם הקצו חדרים למפונים להתגייס למאמץ הלאומי".
