נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס בפוסט ברשת Truth Social ליחסיו עם נשיא סין שי ג'ינפינג, על רקע ביקורו במדינה. בדבריו, הבהיר טראמפ כי כשהנשיא שי התייחס לארה"ב כאל "מדינה בדעיכה" - הוא דיבר על "הנזק העצום שסבלה ממנו ארה"ב במהלך ארבע שנותיו של ביידן". טראמפ הוסיף כי שי לא התייחס להישגיו שלו, בהם "השמדת צבא איראן" - כשעל כך אמר: "המשך יבוא!"
חוסל ראש מערך הנ"ט של חמאס שרצח חייל
צה"ל סגר הבוקר חשבון עם ראש מערך הנ"ט של החטיבה הצפונית בחמאס שרצח את החייל עומר טביב הי"ד באמצעות ירי נ"ט לעברו ופציעת לוחמים נוספים במהלך מבצע שומר החומות
צה"ל בהכוונת מידע מודיעיני של אמ"ן ושב"כ, חיסל את ראש מערך הנ"ט של החטיבה הצפונית של ארגון הטרור חמאס, שביצע את ירי הנ"ט בו נהרג סמל ראשון עומר טביב הי"ד ונפצעו לוחמים נוספים במבצע 'שומר החומות'.
מטוסי קרב בהכוונת מידע מודיעיני של אמ"ן ושב"כ, תקפו הבוקר (שני) את ראש מערך הנ"ט בצפון הרצועה של ארגון הטרור חמאס, איברהים אלסחאר. אלסחאר ביצע את ירי הנ"ט בו נהרג לוחם צה"ל, סמל ראשון עומר טביב הי"ד ונפצעו לוחמים נוספים ב'מבצע שומר החומות'.

בנוסף, היה אחראי לתכנון והכוונה של מתווי נ"ט רבים לעבר שטח ישראל וכוחות צה"ל בפרט.
משפחתו של סמל ראשון עומר טביב הי"ד ומשפחות הפצועים הנוספים עודכנו. "צה"ל משתתף בצערה של משפחת טביב וימשיך ללוותה, לצד ליווי הפצועים", נמסר.
