ספיר ליפקין: בסוכנות הידיעות האיראנית תסנים טוענים: "לאיראן אין שום אופטימיות כלפי ארה"ב. חילופי המסרים דרך מתווך פקיסטני מתבצעים תמיד תוך הבעת ספק בממשל האמריקני. עד כה לא הושג הסכם סופי והאתגרים בכמה סעיפים נמשכים, אך גם אם יושג הסכם ראשוני - זה לא אומר שההסתכלות של איראן על ארה"ב תשתנה או שיהיה אמון בביצוע התחייבויותיה"
ישראל מסרבת בתוקף להפסקת אש: "כמו לבקש מארה"ב הפסקת אש אחרי ה-11 בספטמבר"
מקור שמכיר את התקדמות השיחות לשחרור בני ערובה של חמאס בתיווך קטאר אמר כי המשא ומתן לשחרור אנשים נוספים מעזה נכנס ל"שלב רציני". המקור אמר שדחייתה של ישראל לכל הפסקת אש "מעכבת כל פריצת דרך"
מקור המכיר את התקדמות השיחות לשחרור בני ערובה של חמאס בתיווך קטאר אמר ל-BBC שהמשא ומתן לשחרור אנשים נוספים מעזה נכנס ל"שלב רציני".
לדבריו, נמשכות שיחות "אינטנסיביות וממוקדות" באמצעות מתווך קטארי עם ארה"ב, לדבריו חמאס נתן "תגובה חיובית" בנוגע לשחרור כ-50 בני ערובה אזרחים זרים ובעלי אזרחות כפולה בתמורה להפסקת אש וכניסת סיוע נוסף לעזה.
המקור אמר שדחייתה של ישראל לכל הפסקת אש מעכבת כל פריצת דרך.
בתגובה לדיווחים לפיהם חמאס עלול לסחור בבני ערובה זרים בתמורה להפסקת אש, הגיב גורם בכיר בממשלת ישראל: "הפסקת אש היא מגוחכת! זה כמו לבקש מארה"ב הפסקת אש אחרי ה-11 בספטמבר - וזה גרוע פי 20".
בספירה האחרונה שלה העריכה ישראל כי 222 בני אדם מוחזקים על ידי חמאס בעזה.
