גילי כהן: שר הביטחון ישראל כ"ץ: בשורה קשה הבוקר עם היוודע נפילתם של סא"ל דור גדליה בן שמחון, מפקד גדוד 52, ושלושה לוחמים נוספים ששמם טרם הותר לפרסום, בקרב בדרום לבנון. דור היה מפקד אמיץ, נחוש ומסור, שמילא במהלך המערכה תפקידים בכירים בגזרה הצפונית ועמד בראש לוחמיו בשדה הקרב מול אויבינו. נפילתם היא אבדה קשה לצה"ל, למערכת הביטחון ולמדינת ישראל כולה. אני שולח בשם מערכת הביטחון כולה תנחומים מעומק הלב למשפחות הנופלים, ומחזק את הפצועים ואת חבריהם לנשק הממשיכים במשימה. צה"ל תקף למעלה מ-80 מטרות וחיסל עשרות מחבלים במעוז החיזבאללה בבקעה ובמרחב נבטיה בדרום לבנון, בתגובה על הירי והפגיעה בחיילי צה״ל, וממשיך בפעילותו גם כעת. לא נאפשר פגיעה בחיילינו ובאזרחינו וכל הפרה של הפסקת האש על ידי החיזבאללה תיענה בעוצמה רבה. צה"ל יישאר באזור הביטחון בלבנון, מחוף הים ועד למרומי הבופור, כדי להגן על יישובי הצפון, לסכל איומים ולהשמיד את תשתיות הטרור בשטח - מתחת ומעל לפני הקרקע.
המסעדות העסיקו שב"חים מעזה ויו"ש - ונסגרו
מפקד מחוז מרכז ניצב אבי ביטון חתם על צו סגירה למשך 30 יום ל-2 בתי עסק ברעננה שהעסיקו והלינו 2 שוהים בלתי חוקים מעזה ומאיו"ש
במסגרת האכיפה המשטרתית כנגד עבירות העסקה, הסעה והלנת שוהים בלתי חוקיים, העלולים להוות פלטפורמה לפח"ע, מבצעים השוטרים בקרות קפדניות בבתי עסק.
בתוך כך, שוטרי תחנת כפר סבא חשפו השבוע בעסק לממכר מזון מהיר באזור התעשיה בעיר, תושב רצועת עזה שעבד ולן במקום במשך שנה וחצי. עם פרוץ המלחמה הודיע העובד לבעל העסק כי אישור העבודה שלו בטל ועליו לחזור לביתו אך בעל המקום הפציר ושיכנע את העובד להישאר בארץ למרות שידע כי אין לעובד אישור להישאר.
בחיפוש בעסק סמוך נמצא עובד נוסף תושב איו"ש שעבד במקום ללא אישור. בתום חקירה שבוצעה בשיתוף משרד הרישוי בתחנת כפר סבא חתם מפקד מחוז מרכז- ניצב אבי ביטון על צו סגירה למשך 30 יום לכל אחד מבתי העסק .
"משטרת ישראל תגלה אפס סובלנות כנגד מי שמפר את החוק ועלול לפגוע בביטחון האזרחים, בפרט בעתות מלחמה", מסרה המשטרה.
