לירן תמרי: סוער במשטרה ביום הדיון בעניינה של רפ״ק רינת סבן צוטט המפכ״ל בכלי התקשורת כשהוא מביע תמיכה בקידומה של הקצינה, שעתרה נגד השר בן גביר. היום פורסם אייטם שלטענת גורמים בכירים במשטרה מקורו בלשכת השר, ובו נטען לקרע בין המפכ״ל לבין דובר המשטרה, נצ״מ אריה דורון. לדברי אחד הבכירים במשטרה, הדיווח על יחסים עכורים בין המפכ״ל לדוברו שגוי, ומדובר ב״מהלך אימים״ שמקורו בלשכה הפוליטית. עוד הוסיף כי ״מדובר בניסיון ברור לייצר קרע בצמרת המשטרה, מהלך כזה לא יצליח ולא יביא לסכסוך בין אנשי המפכ״ל״ המפכ״ל ביקש בעצמו להוציא הודעת דוברות שמכחישה את הדיווח
המדינה שחוששת מחיסול אנשי חמאס בשטחה
מנהיגי חמאס פזורים לא רק בעזה, בלבנון ובקטאר, ישנם כאלה גם בטורקיה ובמלזיה. במלזיה ישנה לפי דיווחים זרים היסטוריה של חיסולים בידי המוסד. בימים אלה חוששים במדינה שהמוסד פועל בתוכה כדי לחסל או לחטוף מנהיגי חמאס
בזמן שבישראל מתמקדים בלחימה מול חמאס בעזה, במדינות שמארחות אנשי או בסיסי חמאס חוששים שהתגובה הישראלית תגיע גם לשטחם.
אחת מהן זו מלזיה, שם דווח כי קיים חשש גדול שישראל תנסה להתנקש או לחטוף אנשי חמאס במדינה כחלק מהמטרה להשמיד את ארגון הטרור.
לדברי טאן זרי ראזארודין, בכיר במשטרת מלזיה, "המשטרה פועלת לאיתור פעילי מודיעין זרים, כולל מלזים, שנשכרו על ידי סוכנות הביון הישראלית המוסד, המבצעים פעולות חשאיות במדינה".
בשנים האחרונות טענו במלזיה במספר הזדמנויות כי המוסד פעל בשטחם. בשנת 2018 חוסל במדינה פאדי אל בטש, חבר בזרוע הצבאית של חמאס שעסק בייצור רקטות ושיפור הדיוק של הרקטות, כמו גם של מל"טים. בשנה שעברה טענו במלזיה כי הם עצרו אזרחים שגויסו למוסד וחטפו איש חמאס.
