דובר צה"ל: צה"ל תקף לפני זמן קצר, בהובלת פיקוד הצפון ובאמצעות חיל האוויר, תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה במספר מרחבים בדרום לבנון. במסגרת התקיפות, צה"ל תקף מתחם הכשרות ואימונים אשר שימש את יחידת 'כוח רדואן' בארגון הטרור חיזבאללה לקיום אימונים והכשרות של מחבלי הארגון, עבור תכנון והוצאה לפועל של מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל. כחלק מהאימונים והכשרות המחבלים במחנה, המחבלים עברו תרגולי ירי והכשרות נוספות לשימוש באמצעי לחימה מסוגים שונים. כמו כן, הותקפו מבנים צבאיים ואתר שיגור של ארגון הטרור חיזבאללה ששימשו לקידום מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל. המטרות שהותקפו וקיום האימונים הצבאיים לקראת פעילות נגד מדינת ישראל מהווים הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון ואיום על מדינת ישראל. צה"ל ימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל.
השופר של פוטין נשבע שתהיה השתלטות רוסית על גרמניה: "ברלין תישרף"
תועמלן רוסי ובן ברית נאמן של ולדימיר פוטין נשבע כי הדגל הרוסי יתנוסס מעל הפרלמנט הגרמני באיום מזעזע נגד בעל ברית של נאט"ו. הוא טען שרוסיה תשתלט על המדינה ותשרוף את ברלין
אחד מבעלי בריתו של ולדימיר פוטין, השדרן הרוסי רב ההשפעה ולדימיר סולוביוב שבע שמוסקבה תשתלט על גרמניה.
סולוביוב מנחה תוכנית פוליטית בערוץ רוסיה-1 שבשליטת הקרמלין. הוא ידוע באיומים מוזרים שלו על המערב ונראה שיש לו נטייה מיוחדת לגרמניה לאחר תמיכתה האיתנה של ברלין באוקראינה.
היעד האחרון שלו היה שרת החוץ, אנאלנה בארבוק, שאותה תקף בתוכנית הטלוויזיה שלו. הוא סימן את בארבוק כ"טיפשה מטורפת" ו"אידיוטית גרמנית" וטען שרוסיה תשתלט על המדינה ותשרוף את ברלין.
הוא אמר: "אתם תראו איך, בשל טיפשותה המושחתת, אנאלנה בארבוק, ברלין תישרף ותהיה דגל ניצחון מעל בניין הפרלמנט". לאחר מכן הוא תקף אותה באופן אישי, ואמר: "את מטומטמת"
דבריו הגיעו כאשר בארבוק אמרה ביום שני שגרמניה תמשיך לתמוך באוקראינה במהלך החורף ותציע תמיכה "מורחבת באופן מסיבי" בשנה הבאה.
גרמניה הפכה לאחת התומכות הבכירות של אוקראינה במתן נשק וציוד, מה שצמצם את היחסים עם מוסקבה - דבר שככל הנראה יימשך לאחר הבטחת תמיכה נוספת.
