יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
ג'נין: מחבל הסתתר בתוך בוידעם עם דופן כפולה
מספר מחבלים חוסלו הלילה בג'נין, בנוסף נעצר המחבל שרצח את שי ניגרקר ובנו אביעד ניר הי"ד בפיגוע בחווארה לפני שלושה חודשים בעסק לשטיפת רכבים. גורם ביטחוני: "מפעילים לחץ שלא נראה שנים, הקבוצה החמושה בג'נין תחוסל"
בפעילות משותפת של שב"כ וצה"ל הלילה במחנה הפליטים בג'נין נעצר על ידי לוחמי מילואים אסאמה בני פדל, במוצאו מהכפר עקרבה הסמוך לשכם.
אסאמה חשוד כמי שביצע את פיגוע הרצח הכפול בחווארה באוגוסט 2023 שבו נרצחו סייאלס-שי ניגרקר ובנו אביעד ניר הי"ד בעסק לשטיפת מכוניות. אסאמה נעצר חמוש בדירת מבוקשים במחנה הפליטים ג'נין. אסאמה הועבר להמשך חקירה בשב"כ.
במבצע הלילה בג'נין חוסלו לפחות 6 מחבלים, ולפחות 10 מבוקשים נעצרו ומעבדת מטענים הושמדה. גורם ביטחוני: "מפעילים לחץ שלא נראה שנים, הקבוצה החמושה בג'נין תחוסל". כוחות צה"ל החרימו נשק, תחמושת, מטענים, ציוד צבאי ופרקו חמ"לי תצפית שעקבו אחר הכוחות.
המחבל נתפס על ידי כוחות מחטיבה 646, לצד כוחות מג"ב והנדסה. הכוחות הגיעו לבית במחנה הפליטים ופתחו בסריקות שבמהלכן איתרו את המחבל בתוך בוידעם מעל דלת שממוקמת מאחורי קיר עם דופן כפולה, הוא נמצא כשלצידו רובה M-16, מחסניות ודגל חמאס.
כזכור שי ניגרקר ובנו אביעד ניר הי"ד הגיעו לחווארה ב-19 באוגוסט כדי לתקן את רכבם והכניסו את הרכב לשטיפה במכון לשטיפת מכוניות. לפתע הופיע מחבל חמוש שזיהה אותם כיהודים וירה בהם למוות מטווח אפס, המחבל נמלט מהזירה, וכאמור הלילה נעצר.
