יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
חשד לאירוע סייבר במערכות המחשוב של המרכז הרפואי
במרכז הרפואי זיו בצפת זוהה חשד לאירוע סייבר. האירוע זוהה ונבלם ללא שיבוש או השפעה על המערכות השונות. בית החולים פועל כרגיל ומעניק טיפולים רפואיים
מרכז הרפואי זיו, ומשרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי מדווחים כי במערכות המחשוב של המרכז הרפואי זיו בצפת זוהה באחרונה חשד לאירוע סייבר. בשלב זה האירוע זוהה ונבלם ללא שיבוש או השפעה על המערכות השונות ועל תפעול המרכז הרפואי.
חשוב להדגיש כי בית החולים פועל כרגיל ומעניק טיפולים רפואיים.
צוותי אבטחת המידע של זיו, משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי החלו לחקור את האירוע, ובכלל זה בוחנים אם התרחש דלף מידע ומהותו.
כאמצעי זהירות ולחיזוק ההגנות ננקטו פעולות יזומות המגבילות בין היתר שליחת וקבלת דוא"ל מחוץ לבית החולים וכן חלק משירותי המחשוב נותקו באופן זמני.
