יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
מאמר ב'וול סטריט ג'ורנל': המתקפה של חמאס הפכה את ישראל לחזקה יותר
המתקפה של חמאס ב-7 באוקטובר הפכה את ישראל לחזקה יותר. ארגון הטרור הצליח לזעזע את מדינת ישראל מתוך חוסר האחדות והשאננות. "ישראלים מכל המחנות הפוליטיים נחושים לשים את הביטחון הלאומי במקום הראשון" כתב פרופ' וולטר ראסל מיד ב'וול סטריט ג'ורנל'
"מדינת ישראל, והתנועה הציונית, יוצאות מהמשבר הזה חזק מבעבר. זו המסקנה שלי אחרי שבוע בישראל, נסיעה באזורי הלחימה בצפון ובדרום, סיור בקיבוצי עוטף עזה שנכבשו על ידי חמאס, פגישות עם ישראלים החל מבכירי ממשל ועד ניצולי הפיגועים ב-7 באוקטובר הנאבקים להתחיל את חייהם מחדש. ישראל מאוחדת יותר, אזרחיה נחושים יותר להילחם למען מדינתם, ויהודים ברחבי העולם חידשו את מחויבותם לעניין הציוני" כך במאמר שפרסם פרופ' וולטר ראסל מיד, מומחה למדיניות חוץ, ב'וול סטריט ג'ורנל'.
"דיברתי עם ישראלים בכל הקשת הפוליטית. ממארגני הפגנות נגד ראש הממשלה נתניהו ועד בכירים בקבינט המלחמה, ושמעתי רק התחייבות לתמוך בממשלה במהלך המלחמה. הפוליטיקה לא מתה בישראל. הפגנות להתפטרות נתניהו התחדשו, וחילוקי דעות עמוקים מבעבעים מתחת לפני השטח. אבל כל זה לא משפיע על נחישותה של המדינה, ישראלים מכל המחנות הפוליטיים נחושים לשים את הביטחון הלאומי במקום הראשון".
הוא מציין כי הרבה עדיין יכול להשתבש. "לאיראן ולשליחותיה יש אמירה במה שיקרה אחר כך. מדיניות המזרח התיכון של אמריקה נותרה מבולבלת, אבל לעת עתה, ישראל התגברה מההלם של ה-7 באוקטובר והיא בדרך לשיקום ההרתעה".
"הברבריות הבלתי נתפסת של התקפות חמאס שוב איחדה וחיזקה את ישראל תוך שהיא לא השיגה דבר לעם הפלסטיני" כתב "ישראלים רבים מאמינים שמאות אלפי מהגרים (עולים חדשים) יהודים עשויים לצאת לדרכם בקרוב לישראל, הם יחזקו את הבסיס הדמוגרפי היהודי של ישראל".
