יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
חבר פרלמנט פולני קיצוני כיבה חנוכיה עם מטף
חבר פרלמנט פולני מהימין הקיצוני כיבה עם מטף את נרות החנוכה לאחר שראש הממשלה החדש התבטא נגד שנאת זרים. יו"ר הפרלמנט הפולני הודיע כי ינקוט פעולה נגד חבר הפרלמנט האנטישמי
חבר פרלמנט פולני מהימין הקיצוני, השתמש במטף כדי לכבות נרות חנוכה בפרלמנט הפולני.
בתיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות, נראה חבר הפרלמנט הפולני ממפלגת 'הקונפדרציה' מהימין הקיצוני, גז'גוז' בראון, מראשי מפלגת ימין קיצוני בפולין, מכבה את הנרות עם מטף בבניין הפרלמנט.
ניתן לשמוע את הסובבים אותו אומרים לו: "אתה צריך להתבייש". הוא השיב: "אלה שלוקחים חלק במעשי כת השטן צריכים להתבייש".
כדי להוסיף חטא על פשע, הוא שיתף פוסט ברשת החברתית X בו כותב אנטישמי מתלונן על נוכחותם של סמלים יהודיים בבניין הפרלמנט, וטוען כי יש בבניין "אנשים המשרתים מדינות אחרות".
שגריר ישראל בפולין, יעקב ליבנה, הגיב לתקרית בפרלמנט הפולני כשהוא משתף תיעוד של הכיבוי: "בושה. חבר פרלמנט פולני בדיוק עשה זאת. כמה דקות אחרי שחגגנו שם את חנוכה". סימון הולובניה, יו"ר הפרלמנט הפולני הגיב כי ינקוט פעולה נגד "חבר הפרלמנט שהרס את חגיגת החג היהודי".
ראש הממשלה החדש של פולין, דונלד טוסק, גינה את התקרית ואמר כי "כיבוי החנוכייה היא חרפה, אירוע כזה לא יכול לקרות שוב", אמר טוסק. גם יו"ר הפרלמנט, סימון הולובניה, גינה את המעשה ואמר כי "אין מקום לאנטישמיות ולשנאת זרים במדינה".
