ברק בטש: טראמפ: אני לא יכול לומר לכם מה אעשה בנוגע לאיראן. יש לנו כוח עצום לשם, גדול יותר משהיה בונצואלה. הם יגיעו לשם בקרוב, אני אשמח לראות עסקה נסגרת. אנחנו מדברים עם איראן ואם נוכל לסגור משהו זה יהיה נהדר, אם לא - כנראה יקרה משהו רע
תוקפי שגרירות ארה"ב "קשורים לשירותי הביטחון של עיראק"
הרשויות בעיראק הודיעו כי עצרו מספר תוקפים ששיגרו רקטות לעבר שגרירות ארה"ב בשבוע שעבר, וזאת על רקע המתיחות הגבוהה סביב מלחמת ישראל-חמאס. דווח כי חלקם שייכים לכוחות הביטחון של המדינה
עיראק הודיעה היום (חמישי) כי היא עצרה כמה אנשים ששיגרו רקטות לעבר שגרירות ארה"ב בשבוע שעבר על רקע המתיחות הגבוהה סביב מלחמת ישראל-חמאס - וגילו כי לחלקם יש קשרים לשירותי הביטחון הרשמיים של המדינה.
כזכור בשבוע שעבר שוגרו רקטות לעבר שגרירות ארה"ב באזור הירוק המבוצר בכבדות בבגדד, על רקע המלחמה בעזה. התקיפה לא גרמה לנפגעים או לנזק, ולא הייתה נטילת אחריות, אך גורם אמריקאי אמר לתקשורת הסעודית, כי "האינדיקציות לכך שהתקיפות היו יוזמות של מיליציות איראניות".
לשכתו של ראש הממשלה מוחמד אל-סודאני דיווחה היום על מספר מעצרים בעקבות התקיפה ואמרה כי "למרבה הצער, מידע ראשוני מצביע על כך שחלקם קשורים לשירותי ביטחון מסוימים".
החיפושים נמשכים אחר "כל המעורבים בפיגוע הזה", נמסר ממשרדו של סודאני, העיראקים התחייבו כי "יד הצדק תגיע אליהם".
"לא ניתן לסבול מתקפות כאלה בשל האיום החמור שהן מהוות על ביטחונה ויציבותה של המדינה", נכתב, והוסיפו כי הן גורמות "לפגיעה במוניטין ובכבודה של עיראק".
גורם ביטחוני בבגדד, אמר כי 13 אנשים נעצרו, כולל אנשי כוחות הביטחון.
