ציטוט בשם גורם בחיל האוויר: האימון האווירי לקראת טקס החלפת מפקד חיל האוויר התקיים במטס מצומצם של כלי טיס בודדים וללא פגיעה בכוננות או בפעילות המבצעית. כחלק מהמטס לוקחים חלק גם מטוסים מצבא ארה״ב זאת כחלק מהשותפות העמוקה אשר מתקיימת בין שני הצבאות. נדרש היה לעדכן את הציבור כפי שעושים בארועים דומים. הארוע יתוחקר בחיל
מקרון ללבנונים: "כללי המשחק השתנו אחרי 7 באוקטובר"
בצרפת מגבירים את הלחץ למציאת פתרון דיפלומטי שימנע מלחמה בגבול הצפון. נשיא צרפת מקרון העביר מסר ללבנון לפיו "כללי המשחק שהיו לפני 7 באוקטובר הם לא כללי המשחק של היום"
בצרפת עוסקים לאחרונה באינטנסיביות במאמץ להשיג פתרון דיפלומטי שימנע הסלמה בלבנון. בימים האחרונים העביר נשיא צרפת עמנואל מקרון מסר ברור ללבנון לפיו "כללי המשחק שהיו לפני 7 באוקטובר הם לא כללי המשחק של היום", כך דיווח עמיחי שטיין ב"רשת ב'".
עוד לפי מקרון, "אנחנו במציאות אחרת וצריך שתבינו שהמציאות השתנתה".
אתמול נפגש שר החוץ אלי כהן עם שרת החוץ של צרפת. השרים דנו בהמשך הלחימה בחמאס בעזה וההכרח לשנות את המציאות בדרום לבנון ולהרחיק את חיזבאללה מהגבול על מנת למנוע מלחמה.
פגישת השרים כהן וקולונה - היא פגישת המשך לצוותים המקצועיים שקמו בישראל ובצרפת, לבחון את הדרכים המדיניות לפתרון המתיחות בין ישראל ללבנון בעיקר מול החיזבאללה. הצוותים נועדו בישראל בשבוע שעבר ובפגישה האמורה המשיכה את הדיון בנושא.
יחד עם זאת, אף השר בני גנץ נפגש עם השרה וקרא לה להרחיק את חיזבאללה מהגבול, בהתאם להחלטת האו"ם, או שישראל תעשה זאת. גנץ הבהיר: "אנחנו מוכנים לפתרון מדיני, אך נערכים גם לפעולה צבאית".
