רועי קייס: כלי תקשורת בסוריה מדווחים כי שלושה פיצוצים נשמעו ברחבי דמשק. ערוץ אל-ערבי הקטרי מדווח ממקורותיו כי מדובר בשלוש רקטות שנפלו סמוך לשדה התעופה הצבאי אל-מזה שבפאתי העיר, ללא נפגעים. לפני כחודש רקטה ששוגרה מנקודה סמוכה לבירה הסורית פגעה בבניין מגורים, כאשר בסוריה חשדו שמדובר בניסיון לפגוע בארמון הנשיא
נער בן 13 שתכנן ירי בבית כנסת ייאלץ ללמוד על השואה
נער בן 13 קיבל עונש מאסר על תנאי בגין תכנון לבצע פיגוע ירי בבית כנסת בארה"ב. בנוסף, עליו לקרוא ספר על דיפלומט שוויצרי שהציל את חייהם של עשרות אלפי יהודים מהשואה בבודפשט, הונגריה, במהלך מלחמת העולם השנייה
צעיר בן 13 הורשע בתכנון לבצע פיגוע ירי בבית כנסת בעיר קנטון באוהיו שבארה"ב. הנער הודה באשמת תכנון פיגוע ירי ביום שישי האחרון. השופט ג'ים ג'יימס, גזר על הנער שנת מאסר על תנאי.
במהלך השנה, אסור לנער להשתמש באינטרנט ללא פיקוח. עליו לקרוא ספר על קרל לוץ, דיפלומט שוויצרי שהציל את חייהם של עשרות אלפי יהודים מהשואה בבודפשט, הונגריה, במהלך מלחמת העולם השנייה. לאחר מכן על הנער להגיש דו"ח על הספר למחלקת הנוער במשטרה. הנער בן ה-13 צריך גם לקבל ייעוץ אצל מטפל מוסמך.
הצעיר יצר תוכנית מפורטת לביצוע ירי המוני בפלטפורמת הרשת החברתית דיסקורד אשר דווחה לרשויות אכיפת החוק, וחייבה חקירה מיידית והודעה לגורמים ציבוריים לרבות בתי הספר שהביאה ל"בדיקה ציבורית משמעותית" כך נכתב בתיק התביעה. האיום התגלה בסביבות ה-1 בספטמבר בעיר פליין שבאוהיו, כך לפי בית המשפט.
בחקירה התברר כי הנער שוחח עם אדם אלמוני בוושינגטון על תוכניות לשרוף את בית הכנסת ולבצע פיגוע ירי, הנער אף השיג מפה של בית הכנסת.
הנער סיפר לחוקרים שהוא חבר ביותר מקבוצה אנטישמית אחת בדיסקורד, כך על פי דו"ח משרד השריף. לאחר מכן עצרו השוטרים את הנער. לא ברור אם האדם האלמוני בוושינגטון נחקר או נעצר.
