בישיבת הקבינט עלתה מצד השרים התנגדות חריפה להעברת השליטה בעזה לרשות הפלסטינית. השרה אורית סטרוק הזהירה כי הכנסת הרש״פ לעזה פירושה סיכון חיילי צה״ל, וטענה ש״מה שנראה כמו חמאס הוא חמאס״. השר אבי דיכטר המחיש במשל על ״זברה מצוירת״, והזהיר מהתחזות. השרה מירי רגב הדגישה שיש למנוע שלטון חמאס ורש״פ בעזה. השר בצלאל סמוטריץ׳ קבע כי ללא שלטון צבאי ישראלי תקום מדינה פלסטינית. השר איתמר בן גביר הזהיר מפתיחת מעבר רפיח ודרש פירוק ופרוז מלאים של חמאס. בנוסף, רגב דרשה הבהרות מראש השב״כ בפרשת ריגול בפיקוד דרום.
הרב הראשי במכתב לאפיפיור: "חזור בך מההתבטאות"
הרב הראשי לישראל הגר"ד לאו במכתב לאפיפיור: "מדינת ישראל נמצאת במלחמת קיום צודקת, חזור בך מההתבטאות". עוד כתב: "טעות מצערת שנהרגו בה שתי נשים בטעות מבלי ידיעה, בחצר הכנסייה בעזה, אינה הופכת אותנו לטרוריסטים"
הרב הראשי לישראל הרה"ג דוד לאו שיגר היום מכתב לאפיפיור בעקבות ההתבטאות שלו בימים האחרונים כי מותם של שתי נשים בעזה מתקיפת צה"ל בחצר כנסייה הוא "טרור".
בפתח מכתבו כותב הרב הראשי כי גם הוא מצטער על המוות המיותר שלהן, אך הביטוי "טרור" על מה שקרה אינו נכון ואף מקומם.
עוד כותב הרב הראשי: "מדינת ישראל יצאה למלחמה צודקת על קיומה מול תקיפות מעזה, לבנון, סוריה ותימן. הטרור האסלאמי, שחוצה כמעט את כל גבולות העולם".
"הקריאה הבלתי פוסקת להשמדת ישראל ולקיחת מאות חפים מפשע לשבי ובכללם ילדים, נשים, גברים, זקנים, חייבו אותנו לצאת למלחמת קיום. מלחמה שמטרתה לשרוד. לחיות. לגדל בשלוה את אדמותינו ולחיות בכבוד עם שכנינו".

הרב הראשי כתב עוד לאפיפיור: "כמי שהיסטוריה של העולם פרוסה לפניו, אתה בוודאי יודע כמה סבל עבר העם היהודי מאז היותו לעם".
"טעות מצערת שנהרגו שתי נשים בטעות, מבלי ידיעה, בחצר הכנסייה בעזה, אינה הופכת אותנו לטרוריסטים. להיפך, אנו עושים הכל כדי למנוע ולצמצם פגיעה באזרחים".
בסיום מכתבו קורא הרב הראשי לאפיפיור בבקשה לחזור בו מההגדרה של האירוע בכדי שלא יפרשו את הדברים שלא כראוי.
