דורון קדוש: הדיווח המלא של פוקס ניוז: צבא ארה״ב תקף לפני זמן קצר באי קשם ובבנדר עבאס, אך פקיד בכיר אמריקני מדגיש כי לא מדובר בחידוש המלחמה. התקיפה האמריקנית מגיעה יומיים לאחר שאיראן שיגרה 15 טילים בליסטיים וטילי שיוט לעבר נמל פוג׳יירה באיחוד האמירויות. בכירי הפנטגון כינו את התקיפה האיראנית הזו ״התקפה ברמה נמוכה שלא מגיעות לרמה של הפרת הפסקת האש״. זה עורר כעס במדינות המפרץ ובסעודיה, משום שהפנטגון המעיט בחשיבותן של התקיפות האיראניות על האמירויות. הדבר הביא להחלטה של סעודיה וכווית לעצור באופן פתאומי את ההיתר לארה״ב להשתמש בבסיסים בשטחן ובמרחב האווירי שלהן עבור ״פרויקט החירות״ שעליו הכריז הנשיא טראמפ - במטרה לפרוץ את המצור האיראני על מיצר הורמוז. לפי הדיווח בפוקס ניוז, סעודיה וכווית כבר חזרו בהן מהחלטתן.
סדר בחניונים: הצעד שנשקל במשרד התחבורה
משרד התחבורה יקים צוות מיוחד שיבחן הפרדה בחניות המיועדות לנכים - חניות לרכבים עם מעלון לכיסא גלגלים וחניות לרכבים ללא מעלון
משרד התחבורה הודיע כי יוקם צוות עבודה שיבחן הפרדה בחניות הנכים - בין רכבים בהם יש מעלון לכיסא גלגלים לבין רכבים ללא מעלון.
ההחלטה על הקמת הצוות הגיעה לאחר פגישה שנערכה במשרד עם נציגי ארגוני הנכים בישראל. שם עלתה הסוגייה שהוגדרה על ידם כדחופה, שכן המצב הנוכחי איננו מבחין בין שני סוגי הנכים.
בנוסף, במהלך הפגישה הצדדים דנו במחסור במוניות נגישות לנכים וכן במחירי הנסיעה הגבוהים של מוניות מסוג זה. כחלק מכך, במשרד התחבורה הורו על הידוק הפיקוח על המוניות הנגישות ואף הצהירו כי יגובש מתווה משופר בשיתוף ארגוני הנכים, שיענה על הפערים הקיימים במתווה הנוכחי.
עוד הוחלט בדיון כי מעתה יוזמן נציג קבוע לכל הדיונים המתנהלים במשרד התחבורה בנושאי התחבורה הציבורית.
