יעל יפה: ח״כ גלעד קריב, מכון זולת ו"קול רבני לזכויות אדם" בעתירה לבג"ץ: "חוק עונש מוות למחבלים הוא חוק גזעני וקיצוני, בלתי חוקתי ומסוכן שיש לבטלו מיידית". העותרים מבקשים צו ביניים דחוף שלא התבקש בעתירות אחרות - למנוע ממפקד כוחות צה"ל באזור לתקן את הצו בתוך 30 יום מיום כניסת החוק לתוקף
משלוחי הנשק הגרעיני הרוסי עברו לבלארוס
הדיקטטור של בלארוס אלכסנדר לוקשנקו אמר שרוסיה השלימה את משלוחי הנשק הגרעיני הטקטי לארצו, מהלך שהעלה דאגות רבות בפולין השכנה ובמקומות אחרים באזור
נשיא בלארוס אמר כי רוסיה השלימה את משלוחי הנשק הגרעיני הטקטי לארצו, יוזמה שהעלתה דאגות בפולין השכנה ובמקומות אחרים באזור.
הדיקטטור אלכסנדר לוקשנקו אמר בפגישה של פורום כלכלי בסנט פטרסבורג כי המשלוחים הושלמו באוקטובר, אך הוא לא מסר פרטים על כמה כלי נשק נשלחו או היכן הם נפרסו.
לנשק גרעיני טקטי, המיועד לשימוש בשדה הקרב, יש טווח קצר ותפוקה נמוכה בהשוואה לראשי נפץ גרעיניים חזקים הרבה יותר המותאמים לטילים ארוכי טווח. רוסיה אמרה שהיא תשמור על שליטה של הנשק שהיא שולחת לבלארוס.
לוקשנקו אמר כי החזקת נשק גרעיני רוסי בארצו נועד להרתיע תוקפנות של פולין, חברה בנאט"ו. פולין מסייעת לשכנתה אוקראינה צבאית והומניטרית במאבקה נגד פלישת רוסיה ולוקחת חלק בהטלת סנקציות בינלאומיות על רוסיה ובלארוס.
כזכור חיילים רוסים פלשו לאוקראינה מבלארוס בפתיחת המלחמה, אך לא ידוע על השתתפות כוחות בלארוסים בלחימה.
