מיכאל שמש: דרישת דרעי וה״בריחה״ של ח״כי הליכוד והקואליציה מהדיונים בוועדת החוץ והביטחון: אריה דרעי דורש נוכחות משמעותית של חברי הקואליציה וח״כי הליכוד בוועדת החוץ והביטחון. לטענתו, נוכחות כזו תחזק את התמיכה הקואליציונית בחוק ותבלום את הלחץ המופעל על יו״ר הוועדה ועל הייעוץ המשפטי לשנות את נוסח החוק. גורם בוועדה: ח״כי הקואליציה מפקירים את הדיון בוועדה משום שאינם רוצים ״להתלכלך״. לדברי אותו גורם, רוב חברי הקואליציה שאינם חרדים מעדיפים להיעדר מהדיונים.
שר החוץ ומשפחות החטופים נפגשו עם סגן נשיא ארה"ב לשעבר
שר החוץ ישראל כ"ץ ומשפחות החטופים נפגשו הבוקר עם סגן נשיא ארה"ב לשעבר מייק פנס. בפגישה נכחו בני משפחותיהם של החטופים עידן אלכסנדר ודרור אור, שסיפרו לפנס את סיפורם
שר החוץ, חה"כ ישראל כ"ץ, נפגש הבוקר בתל אביב עם סגן נשיא ארה"ב לשעבר מייק פנס.
שר החוץ כ"ץ הודה לסגן הנשיא לשעבר פנס על המחויבות שלו לביטחונה של ישראל ועל הירתמותו להתייצב במערכת ההסברה בארה"ב עבור הגברת הלחץ להשבת החטופים וחיזוק הלגיטימציה הבינלאומית.
בפגישה נכחו גם יעל אלכסנדר ואיריס שוורץ, אמו ודודתו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, ואלעד אור, אחיו של דרור אור שנחטף מקיבוץ בארי בבוקר שבת שמחת תורה.
שר החוץ ישראל כ"ץ: "מייק פנס הוא ידיד ישראל אמיתי, שעמד לצידנו כמושל וכסגן נשיא. פגשתי אותו היום כדי לגייס אותו לפעילות ההסברה בארה"ב ולסייע בהחזרת החטופים הביתה. בפגישה נכחו בני משפחותיהם של החטופים עידן אלכסנדר ודרור אור, שסיפרו לפנס את סיפורם. הרגשתי שעבורו הם כמו הילדים שלו. נמשיך לעשות הכל להשבתם".
