שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
דרמה בשחקים: המטוס המריא אך בשל התקלה נאלץ לשוב על עקבותיו
מטוס של חברת בואינג נאלץ לשוב לנמל התעופה עקב סדק בחלון תא הטייס | המטוס אינו אחד ממטוסי ה-737 MAX 9 של בואינג שהיו בכותרות לאחר הפיצוץ של אלסקה איירליינס לפני שבוע
טיסת פנים של חברת ניפון איירוויז (Nippon Airways) היפנית חזרה לשדה התעופה ממנו המריאה לאחר שנמצא סדק בחלון תא הטייס של מטוס הבואינג 737-800 בעודו באוויר.
הטיסה שמספרה 1182 המריאה לנמל התעופה טויאמה ביפן אך חזרה לשדה התעופה סאפורו-ניו צ'יטוס לאחר שהסדק התגלה בחלק החיצוני של ארבע שכבות חלונות המקיפות את תא הטייס, אמר דובר חברת התעופה היום (שבת).
לא דווח על נפגעים בקרב 59 הנוסעים ושישה אנשי הצוות, הוסיפה חברת התעופה. "הסדק לא היה משהו שהשפיע על השליטה בטיסה או על הלחץ", אמר דובר ANA.
יצויין כי זוהי התקרית השנייה בה מעורב מטוס בואינג תוך שבוע.
עם זאת, המטוס של החברה היפנית, גם הוא מטוס דגם 737, אינו אחד ממטוסי ה-737 MAX 9 של בואינג שהיו בכותרות מאז טיסת אלסקה איירליינס שספגה פיצוץ שהותיר חור פעור בצד גוף המטוס לפני שבוע.
בעוד שטיסת אלסקה גם נחתה בשלום עם כל 174 הנוסעים וששת אנשי הצוות, נתוני הטיסה הראו שהמטוס טיפס לגובה של 16,000 רגל (4,876 מטר) לפני שחזר לנמל התעופה הבינלאומי של פורטלנד.
אלסקה איירליינס הודיעה כי היא מקרקעת את צי מטוסי ה-737-9 שלה.
