טראמפ כותב: "נחשף ששמה של אילחאן עומר אינו אמיתי, זה שהיא השתמשה בו כדי להיבחר ולהישבע לתפקיד בקונגרס. מכיוון שהיא השתמשה בשם מזויף כדי להישבע, אני מניח שהיא חייבת לפרוש באופן מיידי מקונגרס. נא ליידע את נשיא בית הנבחרים, ג'יימס מייקל ג'ונסון, שהמפלגה הדמוקרטית ויתרה זה עתה על מושבה. אילחאן נור סעיד אלמי, שמה האמיתי, הודתה בגלוי ברמאות, והיא לא תורשה חוקית להיות חברה בגוף מכובד זה מעכשיו ואילך. תודה על תשומת הלב לעניין זה! נשיא דונלד ג'. טראמפ".
למעלה מ- 30,000 עובדים זרים ברשימת ההמתנה לעבודה בישראל
כיום שוהים בישראל כ- 130,000 עובדים זרים המועסקים בענפים השונים כאשר למעלה מ-30,000 מועמדים ברשימת ההמתנה להגיע לעבודה בישראל
במסגרת מאמצי רשות האוכלוסין לסייע לענפי החקלאות והבניין שנפגעו במלחמה, נחתמו הסכמים בילטראליים חדשים והוכנה תכנית לגיוס אלפי עובדים חדשים לענפים אלו בהתאם להחלטות הממשלה.
משלחת שיצאה במיוחד, בהובלת ראש מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין וההגירה, פתחה הבוקר (שלישי) את מבחני הגיוס לענף הבניין במסגרתו צפויים להיבחן אלפי עובדים לענפי הבניין.
ברשות האוכלוסין מדגישים כי גיוס המוני של עובדים במסגרת ההסכמים הם דרך המלך ומאפשרים גיוס של כח אדם איכותי תוך שמירה על הליך מפוקח והוגן, ומניעת גביית דמי תיווך לא חוקיים מהעובדים.
המאגר שהוקם הוא תוצאה של עבודה מאומצת ופעילות אינטנסיבית של גורמי המקצוע במינהל עובדים זרים.
כיום שוהים בישראל כ- 130,000 עובדים זרים המועסקים בענפים השונים כאשר למעלה מ-30,000 מועמדים ברשימת ההמתנה להגיע לעבודה בישראל
"הרשות פועלת לייצר פתרונות יצירתיים לתקופה הזו, מתוך הבנה ברורה כי זו תקופת חירום במשק, ובין היתר פעלה להאריך את אשרות השהייה של עובדים זרים שכבר נמצאים בארץ ועובדים בענף הבנייה אשר היו צפויים לצאת מישראל" נמסר.
