גילי כהן: דיווחתי במהדורת כאן חדשות: מערכת הביטחון דורשת לקבל עשרות מיליארדי שקלים שהובטחו לה על ידי ראש הממשלה - וטרם הועברו. חלק מהכסף, 12 מיליארד לפי מקורות, תקוע באישור וועדת כספים, ולמעשה לא קודם בשלהי כהונת הכנסת. ברקע הדברים, התעשיות הביטחוניות מדווחות על חוב של מיליארדים של משרד הביטחון אליהם, מה שעלול להשפיע על קווי הייצור והפעילות של אותן חברות. אבל כרגיל הסיפור הוא גם פוליטי. הסיכוי להעברת הכסף בעת הנוכחית קלוש, והפך להיות לזירת התגוששות בעדכון הביטחוני בין ראש הממשלה לראש האופוזיציה, אליו זומן באופן חריג אלוף מכהן, ראש אגף התכנון. אבל בעצם אישור העברת הכסף - מסונדלת גם הממשלה הבאה, תהיה אשר תהיה, לשאלת סדר העדיפויות שלה והקצאות הכספים.
נחשף בחקירה: פעילי הג'יהאד האסלאמי התאמנו באיראן
מרצועת עזה לאימונים צבאיים באיראן - נחשף בחקירת השב"כ: כך מתאמנים פעילי הג'יהאד האסלאמי מרצועת עזה על אדמת איראן
באסל מהדי, מפקד מחלקה בג'יהאד האיסלאמי, נעצר ע"י כוחות צה"ל ושב"כ ברצועת עזה בתאריך 20/12/2023 והועבר לחקירה בישראל.
בחקירתו בשב"כ מתאר מהדי את האימונים שעברו פעילי הג'יהאד האסלאמי בבסיס אימונים צבאי של איראן. האימונים הועברו על ידי חיילים איראנים בקבוצות של בין 15-20 אנשי הג'יהאד האסלאמי מעזה, לבנון וסוריה.
ציטוטים מתוך חקירתו בשב"כ של באסל מהדי:
"המפקד שלי התקשר אלי ואמר שאני צריך לצאת לאיראן לקורס צליפה, תהיה לי תועלת ממנו והמשכורת שלי תעלה כשאחזור".
עוד סיפר: "נסעתי מרצועת עזה למצרים שם הייתי בערך שבועיים, משם נסעתי לסוריה למספר ימים ואז ללבנון. אחרי שבועיים נסענו שוב מסוריה לאיראן, באיראן הקורס היה 15 ימים. היו בו אימוני כושר גופני ואימוני ירי על נשקים מסוגים שונים".
"4 ימים אימון על קלצ'ניקוב למרחק 100 מטר, 5 ימים למרחק 100 עד 150 מטר, 6 ימים על דרגונוב (רובה צלפים). התאמנו בירי על אבנים, מטרות, בלונים במרחק 300 מטר, יש פעילים שעברו באיראן קורסים ואימונים ברקטות וארטילריה".
