אסף רוזנצוייג: ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס על מעצרו של פעיל המשט סייף אבו קשק המקורב לחמאס: "נתניהו חטף אזרחים זרים, כולל אזרח ספרדי. תמיד נגן על אזרחינו, תמיד נגן על המשפט הבין-לאומי, דורשים את שחרורו המלא של האזרח הספרדי שנחטף שלא כחוק"
הלוחמים פשטו על המוצב של הגדוד הדרומי בחאן יונס
הפשיטה על מוצב השוהדא המרחב הדרומי ביותר בחאן יונס - לחימה של צוות הקרב של חטיבת גבעתי. הלוחמים איתרו אמצעי לחימה ומסמכים מודיעיניים רבים וביניהם עשרות רימוני יד
צוות הקרב של חטיבת גבעתי נלחם בחאן יונס כעת במרחב הדרומי ביותר בו צה"ל נלחם במהלך המלחמה. הלוחמים חיסלו עשרות מחבלים בקרבות ובאמצעות ירי טנקים וסיוע אווירי.
לוחמי צוות הקרב פשטו על המוצב של הגדוד הדרומי של חטיבת חאן יונס, "מוצב השוהדא" ועל משרדם של מפקד הגדוד ומפקדים נוספים. הלוחמים איתרו אמצעי לחימה ומסמכים מודיעיניים רבים וביניהם עשרות רימוני יד, רובי קלצ'ניקוב, תחמושת ומחסניות, ציוד חפירה, משגרי, טילי RPG, מטענים ומסמכי ניהול לחימה.
המוצב הגדודי כלל מתחם לאימונים בשטח בנוי ובשטח פתוח לצד משרדים מבצעיים ששימשו את מחבלי חמאס בחטיבת חאן יונס.











