לשכת השר מיקי זוהר, המייצג את ראש הממשלה נתניהו במוסדות הלאומיים: ״אך ורק ראש הממשלה יקבע מי ימונה לתפקיד יו״ר קרן היסוד, בהתאם לסיכום קואליציוני שהושג על ידי השר זוהר. בימים אלו ראש הממשלה מגבש את עמדתו והשר זוהר ממתין לעמדת ראש הממשלה לגבי זהות המועמד או המועמדת שימונו לתפקיד באישור הנגידים וחברי ועדת הבחירה מטעם ההסתדרות הציונית״.
הלוחמים פשטו על המוצב של הגדוד הדרומי בחאן יונס
הפשיטה על מוצב השוהדא המרחב הדרומי ביותר בחאן יונס - לחימה של צוות הקרב של חטיבת גבעתי. הלוחמים איתרו אמצעי לחימה ומסמכים מודיעיניים רבים וביניהם עשרות רימוני יד
צוות הקרב של חטיבת גבעתי נלחם בחאן יונס כעת במרחב הדרומי ביותר בו צה"ל נלחם במהלך המלחמה. הלוחמים חיסלו עשרות מחבלים בקרבות ובאמצעות ירי טנקים וסיוע אווירי.
לוחמי צוות הקרב פשטו על המוצב של הגדוד הדרומי של חטיבת חאן יונס, "מוצב השוהדא" ועל משרדם של מפקד הגדוד ומפקדים נוספים. הלוחמים איתרו אמצעי לחימה ומסמכים מודיעיניים רבים וביניהם עשרות רימוני יד, רובי קלצ'ניקוב, תחמושת ומחסניות, ציוד חפירה, משגרי, טילי RPG, מטענים ומסמכי ניהול לחימה.
המוצב הגדודי כלל מתחם לאימונים בשטח בנוי ובשטח פתוח לצד משרדים מבצעיים ששימשו את מחבלי חמאס בחטיבת חאן יונס.











