שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
לאחר יותר משלושה ימים: לא ברור האם התרופות הגיעו לחטופים
בישראל לא יודעים האם התרופות אכן הגיעו ליעדם | מתחילת המלחמה: נכנסו לרצועת עזה 9,514 משאיות של סיוע הומניטרי - כ-175 אלף טונות של מזון, מים, ציוד רפואי, תרופות וציוד מחסה
גם הבוקר (ראשון) בישראל לא התקבלו אינדיקציות לכך שהתרופות שהועברו במהלך השבוע שעבר, אכן הגיעו לחטופים. על פי גורמים ישראלים, אם לא יתקבל מידע בנושא, צוות המו״מ שניהל מגעים לעסקת התרופות יציע לקבינט צעדי המשך.
כזכור, ביום חמישי דובר משרד החוץ הקטרי מאג'ד אל-אנסארי אמר בראיון ל-CNN כי התרופות והציוד ההומניטרי הרפואי הגיעו לידי משרד הבריאות הפלסטיני המנוהל על ידי חמאס ברצועה, אך טרם התקבל אישור על הגעת התרופות אל החטופים. לטענת קטאר בעקבות שיבושים בתקשורת ברצועת עזה, הם לא יכולים לבדוק.
ההסכם שהושג בין הצדדים הינו שגורמים במשרד הבריאות הפלסטיני המנוהל על ידי חמאס הם שיעבירו את התרופות. "קטאר, יחד עם שותפיה האזוריים והבינלאומיים, ממשיכה במאמצי התיווך במישור הפוליטי וההומניטרי" נמסר.
אל-אנסארי נשאל על האמירות בישראל, שלא יוכלו להבטיח ולדעת בוודאות שהתרופות אכן יגיעו לחטופים, ואמר שכל שהוא יכול להגיד מסיבות ביטחוניות הוא ששני הצדדים היו מרוצים מההסכם הושג, והייתה בקרב הצדדים תקווה שהתרופות אכן יגיעו לאלו שצריכים אותן, החטופים והאוכלוסייה האזרחית בעזה.
מתחילת המלחמה נכנסו לרצועת עזה 9,514 משאיות של סיוע הומניטרי - כ-175 אלף טונות של מזון, מים, ציוד רפואי, תרופות וציוד מחסה.
