יניר קוזין: נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל: ״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי חיים הרצוג, אינני יכול שלא לראות לנגד עיני את צוואתו, בדמות המאבק הנחרץ שלו, נגד כל סוג של אלימות. התופעות המחרידות שראינו אמש, הן כבר הרבה מעבר לאלימות, רק לפני שבוע דיברתי כאן על ההתבהמות שמאיימת על חיינו והנה עוד דוגמא לכך. הטלת אימה על סמל שלטון, שופט בבית המשפט העליון, התקפה ישירה על ביתו ועל משפחתו - תופעות מסוכנות ומחרידות שעל כולנו להוקיע במלוא החומרה. הפורעים הקיצוניים הללו, שתקפו אמש את ביתו של השופט סולברג ומשפחתו, מבקשים להביא אותנו למצב שבו – "לית דין ולית דיין" ואיש הישר בעיניו יעשה. זוהי איננה פגיעה באדם, זהו איום ישיר על חיינו כאן. לא משנה מאיזו דעה או תפיסת עולם. אנחנו כפסע לפני אסון, ואנחנו מוכרחים לעצור. התופעות הללו והאלימות הזו, מאיימות להטביע את כולנו. ואנחנו מוכרחים להיות מאוחדים, במאבק נחרץ ונחוש כדי לא לאפשר זאת בשום פנים ואופן״.
סנקציות על חברה שהטיסה חמושים להילחם נגד ישראל
ארה"ב הטילה סנקציות על חברת תעופה עיראקית שסייעה למיליציות הקשורות לאיראן. החברה הטיסה חמושים להילחם נגד ישראל במקומות לא מוגדרים, כך מסר משרד האוצר האמריקני
משרד האוצר האמריקני אמר כי הטיל סנקציות על חברת תעופה עיראקית 'פליי בגדאד' (Fly Bagdad) על הובלת נשק, מזומנים ולוחמים מטעם משמרות המהפכה האסלאמית של איראן וארגונים חמושים בעלי ברית איראניים.
בהצהרת משרד האוצר האמריקני נאמר, כי חברת 'פליי בגדאד', בנוסף לטיסות המסחריות שלה, ניהלה גם שירות תחבורה אזורי מטעם משמרות המהפכה וקבוצות בעלי ברית בסוריה ובלבנון שהעבירו כלי נשק, מקלעים, רימונים רקטות ועוד כמה סוגי טילים.
החברה גם סיפקה ללוחמים תחבורה מעיראק לסוריה ולבנון, ולאחרונה הטיסה חמושים עיראקים מקבוצות הקשורות לאיראן להילחם נגד ישראל במקומות לא מוגדרים, כך מסר משרד האוצר האמריקני.
"איראן ונציגיה ביקשו לפגוע בכלכלות אזוריות ולהשתמש בעסקים לגיטימיים לכאורה ככיסוי למימון התקפותיהם", אמר בריאן נלסון, השר הממונה על ענייני טרור ומודיעין פיננסי במשרד האוצר האמריקני.
חברת 'פליי בגדאד' הכחישה בתוקף את ההאשמות, ומסרה בהצהרה כי ההאשמות חסרות בסיס וכי החברה "פעלה במשך שנים תחת פיקוח ישיר של ממשלת עיראק המיוצגת על ידי רשות התעופה האזרחית העיראקית ומשרד התחבורה".
