שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
גל ההתייקרויות לא עוצר - חברת הטואליטקה הפופולרית מצטרפת
חברת הטואליטיקה למוצרי ילדים ותינוקות, ד"ר פישר, הודיעה כי בכוונתה להעלות מחירים בשיעור של 10% בחלק ממוצריה החל מ-1 במרץ
יצרנית מוצרי טואלטיקה לתינוקות וילדים, ד"ר פישר, מודיעה הערב (רביעי) כי תעלה מחירים ב-10% בחלק ממוצרי החברה החל מ-1 במרץ, כך דווח ב'חדשות 12'.
בפעם הקודמת שזה קרה היה זה בשנת 2021, אז פנתה חברת דר׳ פישר, לקמעונאים עם בקשה להעלות מחירי מוצריה ב-9%. "לאחר זינוק משמעותי נוסף במחירי חומרי הגלם והאריזה ועלויות ההובלה - נאלצה החברה להגיש לקמעונאים בקשה להעלאה צנועה ומוגבלת לכ-25 מוצרים בלבד, מתוך פורטפוליו של למעלה מ-500 מוצרים אותם משווקת החברה בישראל", טענו אז.
יצויין כי אמש (שלישי) נערך בוועדת הכספים דיון בנושא "עליית המחירים וגל ההתייקרויות במשק". במהלך הדיון אמרה מיכל פינק, סמנכ"לית אסטרטגיות ותכנון מדיניות במשרד הכלכלה כי משרדה לא אומר שהמחירים ירדו. "יש פער גדול בין מדינת ישראל למדינות הOECD של כ-20-30% פער ארוך שנים שאנו מכירים לרעת ישראל ולכן משרד הכלכלה מבצע פעולות.
משרד הכלכלה ביחד עם יחידות הסמך חוקקו 100 מיליון ש"ח עיצומים ביישום חסימת יבוא מקביל. יש מאמץ שלנו למנוע את הנושא של מחיר לא הוגן בחירום. אנו מבצעים ניתור מחירים גבוה ושיטתי, מניתי את הרשימה כדי שלא יחשבו שמשרד הכלכלה מזלזל במצב, נהפוך הוא. הנתונים מראים כי מתחילת המלחמה הייתה עליה של כ-3% על פני 3000 מוצרים, שכאשר משווים אותו לאשתקד ליציאה מהחגים בשנה שעברה יש פער של נקודת אחוז אחת שאפשר להסביר אותה ע"י היבטים לוגיסטיים של המלחמה", אמרה.
לפני מספר שבועות דווח כי יבואנית הענק 'שסטוביץ' דורשת עליית מחירים של עשרה אחוזים על כ-15 אחוזים ממוצריה. בשבוע שעבר דווח כי חברת התה הפופולרית 'ויסוצקי' הודיעה לרשתות השיווק על העלאת מחירים במספר קטגוריות, החל מ-1 במרץ.
ברקע הדברים, ישנו חשש של בנק ישראל מפני התפרצות של רכישות שהיו בהמתנה עד כה שיבואו עם סיום השלב הנוכחי במלחמה. כך אירע בסוף מגפת הקורונה כאשר אנשים יצאו בסבבי רכישות ענקיים שנוצרו בשל הביקושים שהיו עצורים במשך הזמן ובכך גורמים לעליית מחירים.
