אלמוג בוקר: שלושה דברים מעניינים שקרו הלילה בגיזרת אירן: מפקד פיקוד מרכז של צבא ארה"ב האדמירל בראד קופר וראש המטות המשולבים הגנרל דן קיין תדרכו את הנשיא טראמפ במשך 45 דקות על תכניות מבצעיות חדשות לתקיפות נגד איראן. פרסום של ברק רביד. משרד החוץ של איחוד האמירויות קורא לאזרחיו לצאת מיידית מאיראן, לבנון ועיראק לאור ההתפתחויות האחרונות באזור, ובנוסף אוסר על אזרחיו לבקר באותן מדינות טראמפ הלילה: לא נאפשר לאיראן נשק גרעיני, הכלכלה שלהם קורסת. המצור מדהים. הם לא מקבלים כסף מנפט, ובתקווה ניתן יהיה לעבוד על משהו בקרוב
בצה"ל מעריכים: זו הסיבה לנכונות החמאסית לעסקת חטופים
גם אם חלק מהנהגת חמאס אכן הצליחה להימלט דרומה לכיוון רפיח, עדיין יש בכירי חמאס שנותרו בחאן יונס | מטרת התמרון בעיר היא לצמצם ככל האפשר את המקומות בהם בכירי החמאס יכולים לשהות
במערכת הביטחון סבורים שההתקפה על מערב חאן יונס בשבוע האחרון היא זו שהביאה לשינוי בעמדת חמאס ביחס לעסקת חטופים, ויצרה סיכויים טובים יותר לעסקה, כך דווח הבוקר (ראשון) ביומן הבוקר של גלי צה"ל. הסיבה היא, כך לפי העיתונאי דורון קדוש, משום שההתקפה על מחנה הפליטים של חאן יונס, שבו יש תשתיות משמעותיות של חמאס, יצרה הגברה משמעותית של הלחץ הצבאי. עם זאת, אך עדיין חשוב להדגיש כי אין פריצת דרך.
ההערכה היא כי התמרון הקרקעי העצים בחאן יונס יימשך עוד מספר שבועות. עוד מעריכים בצה״ל כי גם אם חלק מהנהגת חמאס אכן הצליחה להימלט דרומה לכיוון רפיח, עדיין יש בכירי חמאס שנותרו בחאן יונס, מאחר שיש שם תשתיות פיקוד משמעותיות מתחת לקרקע שלא דומות לאלה שנמצאות ברפיח.
בשל כך, אחת ממטרות הפעולה של צה״ל בחאן יונס הינה לצמצם ככל האפשר את המקומות שבהם בכירי חמאס יכולים לשהות, ולהגיע לאותן מפקדות תת קרקעיות. זאת בנוסף ליתר מטרות הפעולה - פירוק הגדודים והיכולות הצבאיות של חמאס בחאן יונס, והגברת הלחץ הצבאי.
